OKULLAR ARASI KAYAK İL BİRİNCİLİĞİ!

OKULLAR ARASI KAYAK İL BİRİNCİLİĞİ!

Okullar arası Kayak İl Birinciliği yarışları Erciyes Dağı’nda yapıldı. 42 sporcunun katıldığı yarışmalarda ilk 4’e giren öğrenciler ilimizi yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecekler.

Okullar arası Kayak il Birinciliği yarışmaları iki kategoride yapılarak tamamlandı. Erciyes Dağı’nda yapılan yarışmalara 42 sporcu katıldı. İlk etapta Alp Disiplini yarışmaları büyük ve küçük slalom olarak gerçekleştirildi. Yarışmalarda derece giren sporcular ilimizi yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecekler.

 

KUZEY VE ALP DİSİPLİNİ YARIŞMALARI YAPILDI

 

Alp Disiplini dışında okul sporlarında kuzey disiplini yarışmaları da sonuçlandı. Kuzey Disiplini yarışmalarına toplamda 9 sporcu katılırken bu sporcular arasından Yıldız Erkekler de Hikmet Yedekçioğlu İlköğretimokulu’ndan Emre Atay birinci olurken Kenan Doğan ikinci oldu. Genç Erkekler de ise A. İhsan Kalmaz Çok Programlı Lisesi’nden 1.Ahmet Okçu, 2.Vahdi Gelve oldu. 

 

Yarışmalar sonrasında bilgi veren İl Temsilcisi Mustafa Çepken “Federasyon olarak yarışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta il birinciliğini yapmıştık. Bu yarışmalarla okul yarışları da sona erdi. Bildiğiniz gibi Erzurum da yaşanan olay yüzünden ülke genelindeki yarışmalar iptal oldu. İlerleyen haftalarda yarışmaların nerede yapılacağı belli olacaktır” dedi.

 

Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Mehmet Özenç ise, Erciyes’te yapılan yarışmalarda hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek “Burada şuanda okullar yarışmalarını tamamladık. Bazen kazalar olabiliyor. Ama önlemini alıyoruz ve bunların ciddi sonuçlar doğurmadığını görüyoruz. Erzurum da yaşanan olaya baktığınızda oluşan kazadan dolayı spor camiası olarak çok üzgünüz. Burada aileler ve sporcular unutmasınlar ki bu sporu yaparken veya diğer sporlarda beklenmedik bazı olaylarla karşılaşılabilir. Bizde bunu geçen hafta gerçekleşen Erzurum’daki kazada gördük. Ama kayak her zaman olduğu gibi yine tedbirlerin alınarak yapıldığı ve sevilen bir spordur. Herkes burada kayak yapsın. Onları bekliyoruz” dedi.

 

Okullar Lig Heyeti Sorumluları’ndan Memiş Haskaraman ise okullar olarak spor yarışmalarında kayak branşını burada tamamladıklarını belirterek “Buradaki yarışmalarda yaklaşık 42 sporcu ilk sıralarda yer alabilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Bizde bu yarışmalarda en iyi olan öğrencilerimizi belirledik. Bundan sonrasında ise ilk 4 sıraya giren sporcularımız ilimizi temsilen ilerleyen zamanda yeri ve zamanı belirlenecek bölgede Türkiye Şampiyonası’na katılacaktır” dedi.

 

Diğer yandan Türkiye'nin kayağa yapışmayan toz karı ile ünlü önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes'te, kar kalınlığı yaklaşık 75 santimetre olarak ölçüldü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Erciyes Tesisleri yetkilileri, kar kalınlığının 75 santimetre olarak ölçüldüğü kayak merkezinde, zemin ve hava koşullarının kayak yapmaya uygun olduğunu bildirdi. Yetkililer, telesiyej ve teleski tesislerinin de sorunsuz hizmet verdiğini, kayak severlerin özellikle hafta sonları Erciyes'e yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

 

Öte yandan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından öğrencilerin yarıyıl tatillerini spor yaparak değerlendirmeleri amacıyla düzenlenen kayak kursu, 23-27 Ocak ile 30 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi. (Spor Servisi)

 



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’