OKULLAR ÇOCUK SESLERİ İLE ÇINLADI

OKULLAR ÇOCUK SESLERİ İLE ÇINLADI

YILDIZ ? AYDA 35 KİTAP OKUDUĞUMUZDA GELİŞMİŞ OLURUZ?

   Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de de 2015-2016 eğitim öğretim yılı başladı. Osman Ulubaş İlk okulunda yapılan törende iştirak eden protokol mensupları geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sevincine ortak oldular? Törene iştirak edenler arasında yer alan Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız ilk çalarak 2015-2016 eğitim öğretim yılının startını verirken geleceğin büyüklerine hitaben gerçekleştirdiği kısa konuşmada ?Ne zamanki millet olarak ayda 35 kitap okur hale geliriz işete o zaman kendimize gelişmiş bir ülkeyiz diyebiliriz? değerlendirmesinde bulundu...
2015-2016 eğitim öğretim yılı, 3 aylık tatil sürecinin ardından yeniden başladı. İlimizde Milli Eğitim Müdürlüğü´nde tertiplenen resmi tören Osman Ulubaş İlkokulunda gerçekleştirildi. Törene Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve 26´ıncı Dönem Ak Parti Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Kaymakamlar, Müdürler, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, ?12 yıldan bu yana en büyük bütçe Milli Eğitim Bakanlığı´na ayrılmaktadır ve Kayseri´de bundan nasibini almaktadır? diye konuştu. Yıldız ayrıca ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin okudukları kitap sayısı ile yakından ilgili olduğunu vurgulayarak ?Ne zamanki millet olarak ayda 35 kitap okur hale geliriz işete o zaman kendimize gelişmiş bir ülkeyiz diyebiliriz? ifadesini kullandı? Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü? ?2015-2016 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çünkü eğitim bizim vazgeçilmezimiz. İnsanlar doğarlar ama diğer canlılardan farklı bir şekilde büyürler. Eğitim ve öğretimle kendisine verilen bu yapıyla beraber gelişirler. Yoksa insanların gelişmesi söz konusu olmaz. Eğitimin oluşması için devletin, milletin, hayırseverlerimizin ve bütün kurumlarımıza düşen görevler var. Yalnızca devlet ile bütçe ile olmuyor. Plan bütçe komisyonunda görev yapan birisi olarak söylüyorum ilk anda Milli Savunma Bakanlığı bütçesi birinci sıradayken şu anda Türkiye´nin son 12 yıldan bu yana Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi birinci sıradadır. Ve Kayseri bundan nasibini almıştır. Yaklaşık 20 bin öğretmenimiz 300 bine yakın öğrencilerimiz ile beraber 2015-2016 eğitim öğretim yılının eğitim seferberliğini bir nevi okula dönüştürmüş oluyoruz. Tabi ki yazın hazırlıklar yapıldı. Bütün emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum. Yalnız öğrencilerime birkaç söyleyeceklerim var, bugün Türkiye´de dünyadaki ortalama okuma oranının üçte birini okuyabiliyoruz. Bu hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin üzerinde dikkatle duracağı konu. Bu rakamlar bizim kabul edemeyeceğimiz rakamlar. Bunları mutlaka değiştireceğiz. Bir ülkenin gelişmiş olabilmesi için eğitimin yüzde 55´ler civarında kitaplardan alındığını biliyoruz?
Yıldız, sözlerinin sonunda, ülkenin sıkıntı çektiği şu günlerle ilgi de; ?Çevremizde acılar var, çevremizde sıkıntılar var. Dün, 9 yaşında terör belasına feda etmek zorunda kaldığımız PKK kurşunuyla hayatını kaybeden Elif kızımız var. Sahile vuran Kobaneli Aylan´ımız var. Bizler acının dinmesi ve sizlerin daha müreffeh bir ülkede yaşaması ve bizim bulunduğumuz görevlere sizleri daha yetişmiş olarak bekliyoruz? şekline konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da, 2015 - 2016 eğitim öğretim sezonu ile ilgili tüm hazırlıkların tatil süresince tamamlandığını belirterek, yeni eğitim sezonunun sorunsuz sürdürülebilmesi için gerçekleştirilen çalışmalardan bahsetti ve yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç´in Vali Düzgün´e vekalet ettiği törene Kaymakamlar Ali Candan ve Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere çok sayıda davetli ile öğrenci velilerinin katıldı. Törende ilkokul öğrencileri günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu ve programa katılan protokole eğitime katkılarından dolayı çiçek verdiler.
Törenin ardından, ilk ders zilini protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte çaldı. İlk ders zilinin çalınmasıyla birlikte sınıflara koşan öğrencilerin ilk ziyaretçileri de yine protokol üyeleri oldu.
Eski Bakan Yıldız okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine değişik hediyelerle sevindirdi?
HABER: M. EMRE KİPMAN



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye