ÖĞRENCİLERE SESLİ KİTAP SERVİSİ

ÖĞRENCİLERE SESLİ KİTAP SERVİSİ

Cumhurbaşkanın himayesinde başlatılan okuma kampanyası çerçevesindeki etkinlerden biri olan Kayseri'de başlatılan uygulama ile okul servislerinde müzik yerine sesli kitap dinlenecek. Okuma alışkanlığının kazandırılması için Türkiye'de ilk kez gerç

 Kayseri Valiliği, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı Servisçiler Odası, Gonca Kitaplığı ve NT Mağazalarının katkılarıyla başlatılan Sesli Kitap uygulaması nedeniyle gerçekleştirilen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Cumhurbaşkanının himayesinde başlatılan okuma kampanyası çerçevesinde birçok etkinlik düzenlendiğini söyledi. Ceylan, Kayseri'deki uygulamanın Türkiye'de ilk defa gerçekleştirildiğinin altını çizerek, "Kayseri'de kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için bir uygulama başlatıldı. Türkiye'de ilk defa okul servislerinde sesli kitap okutulacak. Bu uygulamada 794 okul servisinde 40 bin öğrenciye ulaşılacak. Cumhurbaşkanının başlattığı kampanyaya, Kayseri adına bir ivme kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

 Ceylan, insanların kitapları hayatının merkezine oturtması gerektiğini ifade ederek, "Biz dinlemeyi seven bir toplumuz. Dinlemeyi seven toplumumuza kitap okumayı dinleterek sevdirmeye çalışacağız" dedi.

 Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, Yavuz Ay'ın Servisçiler Odası Başkanı olmasından sonra servisçiliğin Kayseri'de bir ivme kazandığını bildirdi. Alan, başlatılan kampanyanın faydalı olacağına inandığını belirterek, "Daha önceleri servislerde sallan yuvarlan tarzında müzikler çalınırdı. Şu anda çok güzel şeyler yapılıyor. İnanıyorum ki bu iş daha da gelişecek" ifadelerini kullandı.

22 yıldır servisçilik yaptığını söyleyen Zafer Balcı, "Daha önceleri servislerde yüksek sesle müzik dinlenirdi. Öğrenciler bu şekilde hem kitap okuma alışkanlığı kazanacak hem daha rahat yolculuk edecek" dedi.

 Uygulamadan memnun kalan öğrenciler de kelime haznelerinin gelişeceğini söyledi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti