ÖĞRENCİLERE HAVACILIĞIN İNCELİKLERİ ANLATILDI

ÖĞRENCİLERE HAVACILIĞIN İNCELİKLERİ ANLATILDI

THY’NIN PİLOTU, GÖKYÜZÜNDEKİ TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Gelişen havacılık sektörüne yönelik farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin topluma yararlı bireyler olarak yetişmesine destek vermek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde Tüm Sivil Havacılar Derneği, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği, Havayolları Kabin Memurları Derneği ve Uçak Teknisyenleri Derneğince öğrencilere ‘Havacılık’ mesleğinin tanıtıldığı etkinlikte Türk Hava Yollarında görevli pilot, genç yüreklerle mesleki tecrübelerini paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde Tüm Sivil Havacılar Derneği, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği, Havayolları Kabin Memurları Derneği ve Uçak Teknisyenleri Derneği üyelerince, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında havacılık alanındaki meslekler öğrencilere tanıtılıyor. Gelişen havacılık sektörüne yönelik farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin topluma yararlı bireyler olarak yetişmesine destek vermek amacıyla 21 ilde planlanan etkinliğin Kayseri ayağı Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, programda yaptığı değerlendirmede ulaşımda havacılığın önemli yer tuttuğunun altını çizip, havacılık mesleğiyle ilgili bilgi almalarına katkı sağlayan programda emeği geçenlere şükranlarını sunarak "Hız, dünyayı küçültüyor. Sizler geleceğin pilot ve kabin memurlar adaylarısınız” değerlendirmesinde bulundu.

Türk Hava Yollarında görevliPilot Fethi Ferhat Çataloluk da mesleğinin detaylarını, havacılık sektörünü ve uçakta neler yaptıklarını öğrenciler ile paylaştı. Dört yıllık pilot olduğunu vurgulayan Çataloluk, "Babam ve amcam askerliklerini Kayseri'de komanda olarak yaptı. Onların uçaklardan atlayış hikayelerini dinlemekle küçüklüğüm geçti. Uçakları gördüğümde içimde ayrı bir heyecan da oluşuyordu. O yüzden bu mesleği seçtim." ifadesini kullandı.

Etkinlik katılımcı öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesinin ardından noktalandı.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”