ÖĞRENCİLER ÇİPLENİYOR

ÖĞRENCİLER ÇİPLENİYOR

Şeker toplamak için evden ayrılan 3 çocuğun öldürülmesinin ardından endişeye kapılan aileler, artık rahat bir nefes alacak. Çocuklarını gönül rahatlığı ile sokağa veya okula göndermek isteyen aileler, yerleştirdikleri mini takip sistemiyle evlatlarının ne

Yaz tatilinin ardından Türkiye´de milyonlarca öğrenci ders başı yapıyor. Çocukların yanı sıra aileler de o heyecanı yaşarken, diğer yandan okul çıkışlarındaki kaybolma endişesi hiç akıllardan çıkmıyor. Buna çözüm için okulda veya servisteki izleme sistemlerini takip eden aileler, artık yeni mini takip sistemi sayesinde her an çocuklarının nerede olduğunu cep telefonundan veya bilgisayardan görebilecek.
Cihazın Kayseri´deki yetkili satıcısı Birtel İletişim ve Bilgisayar Sistemleri sahibi Alper Ayvalı, "Kibrit kutusundan biraz daha büyük olan bu cihaz, uydu üzerinden yerleştirilen kişinin yerini belirliyor. Bu cihazı çocuğumuzun çantasına veya giysisinde yaptığınız gizli bir bölmeye yerleştirerek çocuklarımızı sürekli olarak internet üzerinden takip edebiliyoruz. Böylece çocuklarımızın güvenliğini sağlamış oluyoruz. Cihazın fiyatı ise 350 TL" dedi.
Cihazın sadece çocuklar için geliştirilmediğinin altını çizen Ayvalı, "Bu alzheimer, yaşlı, engelli insanlar için de kullanılabiliyor. Ayrıca, bu cihazın ekstra bir özelliği ise tanımlanan coğrafi bir bölge dışına çocuğumuz veya takip ettiğimiz kişi çıktığında bize bilgi ve alarm olarak bu sistem bilgi vermekte" diye konuştu.
Cihazı çocuklarının çantalarına yerleştiren aileler de bu sistemden oldukça memnun olduklarını belirttiler. Kayıp haberlerinin son günlerde kendilerini ciddi şekilde endişelendirdiğini ifade eden aileler, bu sistemi her ailenin kullanması gerektiğini söylediler.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü