ÖĞRENCİLER SOKAK SOKAK GEZİP ÇÖP TOPLADI

ÖĞRENCİLER SOKAK SOKAK GEZİP ÇÖP TOPLADI

Kayseri´de, Somuncu Baba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri Dünya Çöp Toplama ve Temizlik Günü kapsamında sokak sokak gezerek çöp topladı.

Kayseri´nin Melikgazi ilçesinde bulunan Somuncu Baba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, düzenledikleri sosyal sorumluluk projesi ile Dünya Çöp Toplama ve Temizlik Günü´nde ?Temizlik imandandır´ sloganıyla sokak sokak gezerek çöp topladı. Çevredeki vatandaşların da takdirini toplayan öğrenciler, sokakları pırıl pırıl yaptı.

Somuncu Baba Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Göğebakan, ?15 Eylül Dünya Çöp Toplama ve Temizlik Günü kapsamında ?Temizlik imandandır´ sloganıyla öğrencilerimizin çevreye karşı duyarlı olmalarını sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir projeyi hata geçirdik. Özellikle okulumuzun çevresini de gündeme aldık ki hem çevremizdeki insanlara hem de öğrencilerimize bundan sonra çöplerini çöp kovalarına atmalarını sağlamak amaçlıyoruz. Allah, Kur´an-ı Kerim´de ?Temiz olanları Allah sever´ diyor. Peygamber efendimizde Hadis-i Şerifte ?Temizlik imandandır´ diyor. Aynı zamanda kadim medeniyetimizde de ?Aslan yattığı yerden belli olur´ gibi sözlerle yaşanılabilir bir çevre oluşturmamız için daha duyarlı olmamız lazım? ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Küçüktepe de, ?Bilindiği gibi biz dünyaya temizliği öğreten bir medeniyetin torunlarıyız. Buna rağmen son dönemlerde özellikle çevre konusunda ve ruhi anlamda bir jenerasyona uğradığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla biz imam hatip okulları olarak ve eğitimin her alanındaki insanlar olarak hem manevi temizliğe hem de maddi temizliğe önem vermemiz gerektiğini biliyoruz. Bunu uygulamaya dökmemiz gerekiyor. Sokaklarımız kir içerisinde ve kağıtlar her tarafa atılıyor. Dolayısıyla böyle bir bilinci oluşturmak hem dinimizin emrini insanlara hatırlatmak hem de dünyaya temizliği biz öğrettik bilincini devam ettirmek amacıyla okulumuzun yaptığı bu etkinliğe katılıyoruz ve destek veriyoruz? dedi.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ