ÖĞRENCİ TAŞIMA GÜVENLİĞİ

ÖĞRENCİ TAŞIMA GÜVENLİĞİ

MERCEK ALTINA ALINDI .

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce tertiplenen ´Öğrencilerin Taşıma Güvenliği´ konulu toplantı da ilimizdeki öğrenci taşımacılığı mercek altına alınarak enine ? boyuna irdelendi.
Emniyet Müdürlüğü Süleyman Terzi Toplantı Salonu´ndaki toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Yavuz Ay ile servis işletmecileri iştirak etti.
Toplantının açılışında konuşan Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Hakan İbişoğlu, servisçilere uymaları gereken kurullar hakkında gerçekleştirdiği sunumda ?Toplantımızın amacı 2016-2017 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi başlaması nedeniyle okul çağındaki çocuklarımızın servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmaları, ebeveynlerin çocukları için her hangi bir endişe duymaksızın güven içinde okula göndermeleri ve aynı şekilde evlerine dönüşlerinin sağlanması için daha güvenli okul yolu oluşturmak amacıyla trafik güvenliği artırıcı tedbirlerin alınması ve bunların sürdürülebilirliği sağlanmaktadır. Servis araçlarının karıştığı kazaları ve yapılan ihlalleri sıfıra indirmek, çocukların emniyet kemeri kullanımını araca taşıma sınırının üzerinde öğrenci alınıp alınmadığı rehber personel gibi kurallar yönünden takip edilmesi bu uygulama yöntemiyle çocuklara emniyet kemeri kullanımı alışkanlığı kazandırmasının yanında trafik bilinci ve trafikteki doğru davranışları yaşam biçimi olarak benimsenmesini sağlamaktır. ?
Toplantıda katılımcılara seslenen bir diğer isim Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı da, koltuğa oturttuğumuz şoförün kimliği, ahlaki yapısı, özenle ve dikkatle çocuklarımıza sıkıntı getirmeyecek şekilde seçilmelidir? dedi ve ekledi: ? Şoför ve yardımcılarının mutlaka araştırılmış sicili temiz insanlardan olması için çok özen göstermeliyiz. Ayrıca çocuğumuzu okula götüren şoförün alkol alıp almadığını da denetlemeliyiz. İlimizde bu zamana kadar böyle bir durum söz konuşu olmadı. Çocuklarımızı taşıyan şoförlerin eğitimleri konusunda çeşitli bilgilendirme seminerleri yapılması gerektiğine inanıyorum ?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor