NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ’NE HUKUK FAKÜLTESİ KURULDU

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ’NE HUKUK FAKÜLTESİ KURULDU

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Hukuk Fakültesi,  31471 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 30/ Nisan /2021 tarihli ve 3940 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile kuruldu.

30/ Nisan /2021 tarihli ve 3940 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile kuruluşu resmiyet  kazanan  Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kuruluşuna dair değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Kerim Güney konuya dair değerlendirmede “Hukuk Fakültesinin kurulmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ederiz. Bu süreçte katkılarından dolayı YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a ve YÖK üyelerimize, hem Hukuk Fakültesinin kurulmasında hem de Üniversitemizin bu noktaya gelmesindeki katkı ve desteklerinden dolayı önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız’a, Ekonomi Bakanımız Sayın Mustafa Elitaş’a, Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar’a, valimize, milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, hayırseverlerimize, emeği geçen kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

Rektör Güney, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi emin adımlarla, planlı, projeli, şehrine ve ülkesine en iyi hizmeti verecek şekilde gelişmesine devam ettiğini belirterek, yeni kurulan Hukuk Fakültesinin, başta Kayseri şehri ve bölgemiz olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Hukuk Fakültesi ile birlikte Nuh Naci Yazgan Üniveristesi’deki fakülte sayısı 8’e yükseldi. Hukuk Fakültesinin kısa sürede eğitim-öğretime başlaması için çalışmalara başlandı.

Öte yandan ‘Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ bünyesinde  Kayseri Tıp Fakültesi kurulması kararı da aynı kararname ile resmiyet kazandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor