NORMALLEŞME İLE GELİNLİK SATIŞLARI PATLADI

NORMALLEŞME İLE GELİNLİK SATIŞLARI PATLADI

ESNAF SATIŞLAR’DAN OLDUKÇA MEMNUN

Normalleşme süreci ile birlikte başlayan  düğün  sezonu eylül ayı ile birlikte  durağan hale geldi sezonun nasıl geçtiğini yeşim gelinliğin sahibi Ahmet Büyükşekerci’ye sorduk  gelinlik satışlarının yaz döneminde son 2 yılın en yüksek seviyeye ulaştığını söyleyen büyükşekerci özellikle gurbetçilerin gelinciklere akın ettiğini söyledi.

Orta anadolunun en büyük gelinlikçilerinden olan Yeşim gelinlik  normalleşme süreci ile birlikte satışlarını son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştırdı.

Düğün sezonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Yeşim gelinlik yönetim kurulu başkanı Ahmet Büyükşekerci son 2 yılın zirvesine ulaştıklarını açıkladı. Büyükşekerci sözlerini şu şekilde sürdürdü. Hemen her çeşit gelinliğin satıldığı aynı zamanda bindallı ve abiye kıyafetlerinde ilgi gördüğü gelinlikçide   yüzde 40 oranında tesettür  yüzde 60 oranında ise açık gelinlik modeller tercih edildi. Özellikle yurt dışından gelen vatandaşlar gelinlikleri satın almayı tercih ederken ilimizde yaşayan vatandaşlarımız ise kiralama yöntemleri ile gelinlik alıyorlar.

Gelinlik modelleri ile ilgilide konuşan Büyükşekerci sözlerini şöyle sürdürdü.

için gelinlik  ile uğraşmaktayım pandemi sürecinde bizim sektörümüz düğün salonları kapalı olduğu için baya bir sıkıntı yaşadık çünkü düğün salonları alakalı olan bir sektör olduğu için sadece nikah olduğu için pandemi döneminde satışlarımız oldu. Ama gelin kızlarımız 2020 yılında baya zorlu süreç geçirdiler2021 yılı gerçekten çok güzel geçti 2 yılda yapacağımız satışları bu yıl yaptık.Bu sene ağırlıklı olarak Helen tarzı dediğimiz gelinlikler ön plana çıktı bu gelinlikler 2 yıl önce Avrupa’da idi 2 yıl sonra Türkiye’ye geliyor ağırlık bu sene Helen tarzı A kesim dediğimiz hafif kabarık bir gelinlik  Helen tarzı satışlarımız oldu.  Gelinlik satışlarımızda %40 tesettür %60 açık modellerde satışlarımız oldu. Kayseri’de ağırlık gelinlik alımında kiralama oluyor yurt dışından gelen müşterilerimiz ise %99 satın alıyor ama Kayseri’de ağırlıklı olarak kiralanıyor. Benim fikirim satılıkla kiralık arasında 1000tl fiyat fark ediyor alıp bir hatıra olarak saklamaları bence güzel olur.

 Nişan ve  kına kıyafetlerini de  müşterileriyle buluşturduklarını ifade eden  büyükşekerci sözlerini şöyle sonlardırdı.geçmişte aynı gelinlik gibi nişan kıyafetleri kabarıktı prenses tabir ettiğimiz ama son yıllarda 3 yıldır Helen tarzı dediğimiz nişanlıkları kullanıyorlar evde de kullanımı kolay oluyor giyimi daha kolay.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ