NNYÜ´DEN DÜNYA FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ MESAJI

NNYÜ´DEN DÜNYA FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ MESAJI

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ)Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferhan Soyuer, 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm fizyoterapistlerin gününü kutladı.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ)Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferhan Soyuer, 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm fizyoterapistlerin gününü kutladı.

Fizyoterapistlerin lisans eğitimi almışprofesyonel sağlık elemanları olduğunu belirten Prof. Dr. Ferhan Soyuer,?Fizyoterapistler,hastalık durumlarında gelişen fonksiyon bozukluklarında ve sağlıklı kişilerde sağlığın korunması ve geliştirilmesi için mesleğiyle ilgili ölçümler, özel testler ve yaklaşımlarla değerlendirmeler yapıp, kişinin fonksiyonel gereksinimlerini göz önünde bulundurarak, kanıta dayalı, koruyucu ve geliştirici tedavi protokolleri belirler, planlar ve uygular. Fizyoterapistlerin amaçları; hastaların fiziksel, psikolojik, duygusal ve sosyal refahlarını gözeterek, yaşam kalitelerini en üst düzeye çıkarmaktır.Fizyoterapistler  hastaneler, üniversiteler, tıp merkezleri, huzur evleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, sağlıklı yaşam merkezleri, spor kulüpleri, milli takımlar,  fabrika ve okullarda görev alabilirler.Fizyoterapistlik,dünyada en cazip 20 meslek arasındadır. Dünyada ve ülkemizde ilerleyen yıllarda,  yaşlı nüfusun artışına paralel olarak verilecek rehabilitasyon hizmetleri daha da önem kazanacak ve fizyoterapistlik mesleği daha aktif rol oynayacaktır? dedi.

NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünün, Kayseri´de tek Bölüm olarak 2014 yılından itibaren,?Eğitimde Kalite? bakış açısıyla ülkemizde, fizyoterapistlik mesleğinin gelişimine önemli katkı sağladığını da hatırlatan Prof. Dr. Soyuer, tüm fizyoterapistlerin 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Gününü kutladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”