NNYÜ’DE KONFERANS

NNYÜ’DE KONFERANS

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Tarih Kulübü tarafından “Cumhuriyetin Kuruluşunda Türk Milliyetçiliğinin Tesiri” konulu bir konferans düzenlendi.

NNYÜ Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Gökçen konuşmacı olarak katıldı. Konferansın açılış konuşmasını Tarih Kulübü Başkanı Hasan Durucan yaptı.

Prof. Dr. Salim Gökçen verdiği konferansta millet ve milliyetçilik kavramının tarih boyunca Türkler arasında varlığını sürdüren bir kavram olduğunu belirterek,Türklerin İslamiyet’i kabul ettikten sonrada milli birliğiniöne çıkarmaya gayret gösterdiğini söyledi. Türk milliyetçiliğinin gelişiminde Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ortaya koyduğu ideallerin önemine dikkat çeken Gökçen konuşmasında şunları söyledi: “Türk milliyetçiliğine ve milli egemenlik ilkesine gönülden bağlı olan Mustafa Kemal Paşa, milli mücadelenin başlarında Türk milletini yeniden toparlamış ve onu dağılma tehlikesinden kurtarmıştır. Türk milleti, üniter yapı içerisindeki bütünlüğünü İstiklal Savaşı döneminde oluşturulan bu kaynaşma olgusuna borçludur. Türkiye’de bir milletin yeniden doğuşu ve ona bir anlam kazandırma süreci, Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Türk milli mücadelesi ile birlikte gerçekleşmeye başlamıştır. Nitekim, Mustafa Kemal Paşa bölgeselliğin ve sınıf farklılıklarının yerine Türk milliyetçiliğini öne çıkarmış, bu şekilde Türk toplumunu ortak amaçlar etrafında bir araya getirmesini bilmiştir. Mustafa Kemal, Türk Milletinin büyük medeni vasıflarını ve kabiliyetlerini her fırsatta dile getirmiştir.”

Prof. Dr. Salim Gökçen konferanstan sonra NNYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Zeki Yılmaz, konferanstaki konuşmalarından ve ziyaretlerinden dolayı Prof. Dr. Salim Gökçen’e plaket takdim etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı