NNYÜ’DE GELİŞİM SEMPOZYUMU BAŞLADI

NNYÜ’DE GELİŞİM SEMPOZYUMU BAŞLADI

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen “1. Öğrenci Hemşireler İçin Mesleki Gelişim Sempozyumu” başladı.

Sempozyumda bir konuşma yapan NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet için bir evlat gibi olduğunu söyledi.

NNYÜ Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezinde ki sempozyum saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop, Dekanlar, Enstitü Müdürleri, öğretim üyeleri ile Kayseri ve şehir dışından, çeşitli üniversitelerden gelen çok sayıda Hemşirelik Bölümü öğrencisinin katıldığı sempozyumun açılış konuşmasını NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Hülya Uçar yaptı.

Sempozyum hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Uçar, “Hemşirelerin bakım verirken bireylerin bakım gereksinimlerini yürek gözüyle görerek, özenli, insan ve hasta haklarına saygılı bir anlayış geliştirmeleri önemlidir. Bu anlayış ve davranışların hemşirelik eğitimi sürecinde öğrencilere kazandırılması öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. “Etik Duyarlılıkla Yaşama Dokunmak” teması çerçevesinde düzenlediğimiz bu sempozyum ile alanında uzman konuşmacılarımızla hemşirelik öğrencilerini bir araya getirerek öğrencilerin etik sorunları fark edebilmelerine ve tartışabilmelerine, felsefi bir bakış açısı kazanmalarına, duyuşsal ve bilişsel alanda kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamayı hedefledik” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç’da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hemşirelikte etik karar verebilme becerisinin önemi, hemşireliğin profesyonelleşme süreciyle yakından ilgilidir. Bu süreç lisans düzeyinde başlar ve öğrenciler, eğitim-öğretim hayatları boyunca bakım uygulamalarında etik karar verebilme becerilerini kazanırlar. Bu bağlamda düzenlenen 1. Öğrenci Hemşireler İçin Mesleki Gelişim Sempozyumunun temasının “Etik Duyarlılıkla Yaşama Dokunmak” olması bilim ve meslek adına son derece önemlidir.”

NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı ve aynı zamanda Sempozyumun Onursal Başkanı olan Mustafa Nevzat Özhamurkar ise konuşmasında sempozyuma katılan akademisyen ve öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Herkesin evladı doğar, büyür, gelişir, bir yerlere getirir, meyve vermeye başlar. Bizler için, Mütevelli Heyet içinde Nuh Naci Yazgan Üniversitesi böyle bir evlattır. Bütün fakültelerimizi bir birinden ayıramayız ama Üniversitenin bazı taleplerini, bilahare karşılayalım dediğimiz olmuştur. Ama Sağlık Bilimleri Fakültemizin bugüne kadar talebi olup da geri çevirdiğimiz bir isteğini hatırlamıyorum. Çünkü sağlık insan hayatının olmazsa olmazıdır.”

Sempozyuma katılan öğrencilere bazı hatırlatmalarda da bulunan Özhamurkar, “Hayatınızda bir çok şeyi yenileyebilirsiniz. İşinizi kaybedebilirsiniz, yenisini bulursunuz. Ama bir tek şeyin telafisi mümkün değildir. Boşa harcadığınız zamanın telafisi mümkün değildir. Bizler elimizden geldiği kadar sizlere her türlü imkânı sağlamaya gayret ediyoruz. Bunun içini dolduracak, filizlendirecek, yeşertecek olan sizlersiniz. Sizler buranın meyvelerisiniz” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zeybek oynarken çekilen görüntüsü yayınlanırken, Romeo Dans Okulu öğretmenlerinin Zeybek oyunu büyük alkış aldı.

“Etik Duyarlılıkla Yaşama Dokunmak” temasıyla NNYÜ Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün boyunca devam edecek sempozyuma konuşmacı olarak katılan akademisyenler “Etik Duyarlılık”, “Bakım Etiği”, “Klinik Etik Karar Verme Süreçleri” gibi konularda öğrencilerle tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı