NNYÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ’NDE TEDBİR

NNYÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ’NDE TEDBİR

NORMALLEŞME SÜRECİNDE ÜST SEVİYEDE DİKKAT

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nde yeni normalleşme sürecinde hijyen kuralları ve diğer tedbirler en üst seviyede tutularak hastalara tedavi hizmeti sunuluyor.

NNYÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, yeni normalleşme sürecindeNNYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinde sunulanağız ve diş sağlığı hizmetlerinde Sağlık Bakanlığı’nca yayınlanan rehberlere uygun olarak tedbirlerin en üst seviyede uygulandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Diş Hekimliği Fakültesi Hastanemizde, yayınlanan Sağlık Bakanlığı rehberlerine uygun olarak, tüm personellerimize verilen eğitimler güncellenerek sürdürülmüş ve kayıt altına alınmıştır. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin tamamı için kendi randevu sistemimiz üzerinden randevu verilmektedir.

Hastanemizde aerosol içeren işlemlerde kullanılmak üzere hem pencereler yolu ile doğal hem de HEPA filtreli hijyenik klima sistemi ile havalandırılmış özel kapalı odalarda hizmet verilmekte olup; klinik içerisindeki ünitler ise bulaşma riskini önlemek için birbirlerinden oldukça uzak mesafelerde konumlandırılmıştır. Kliniklerimizde hem özel oda hem de hekim başına düşen ünit sayısının fazlalığından dolayı hastalarımız her zaman dezenfekte edilmiş ve anında kullanıma hazır ünitlerde tedavi görmektedirler. Hasta ile yakın temasta olan tüm personelimize gerekli kişisel koruyucu ekipman temin edilmiş ve işlemler sırasında bunların kullanımı da denetlenmektedir. Hastanemiz içindeki tüm genel alanlarda, asansörlerde, tuvaletler ve polikliniklerde sosyal mesafe kuralına uygun geçiş işaretlemeleri yapılmış ve her bir kliniğe ait bekleme salonundaki koltuklar arası mesafe en az bir metre olacak şekilde ayarlanmıştır.Sadece kliniklerimize gelen hastalarımızın değil tüm çalışanlarımızın da düzenli olarak ateş ölçümleri, sağlık durumu kontrolleri ve bunlarla ilgili denetimler hastane yönetimi tarafından yapılmaktadır.

Açıldığı günden bu yana dezenfeksiyon ve sterilizasyona önem veren Diş Hekimliği Fakültesi Hastanemiz yeni normalleşme sürecinde de hijyenik ortamları ile hastalarımıza tedavi hizmeti sunmaya hazırdır.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı