NNY`DA FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ KUTLAMASI

NNY`DA  FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ KUTLAMASI

Dünya Fizyoterapi Konfederasyonunun kuruluş yıldönümü olan 8 EYLÜL, tüm dünyada ve ülkemizde `Fizyoterapistler Günü` olarak kutlanıyor. Bu özel gün vesilesi ile Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümün

Dünya Fizyoterapi Konfederasyonunun kuruluş yıldönümü olan 8 EYLÜL, tüm dünyada ve ülkemizde Fizyoterapistler Günü olarak kutlanıyor. Bu özel gün münasebetiyle mikrofonlarımıza değerlendirmelerde bulunan münasebetiyle Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Dekanı Prof. Dr. Ferhan Soyuer;”Dünya Fizyoterapi Konfederasyonunun kuruluş yıldönümü olan 8 EYLÜL, tüm dünyada ve ülkemizde Fizyoterapistler Günü olarak kutlanmaktadır. Fizyoterapist; kas-iskelet sistemi bozukluklarında, fonksiyonun düzeltilmesi, minimuma indirilmesi, çok yönlü fizyoterapi yaklaşımları ile bireyin yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla uygulamalar yapan mesleğe özgü ölçme ve değerlendirme yöntemleri ile hasta, engelli ve sağlıklı bireylere fizyoterapi ve rehabilitasyon programları planlayan ve uygulayan mesleki otonomiye sahip bir sağlık profesyonelidir.Bugün ülkemizdeki fizyoterapistlerin sayısı 7000’e ulaşmıştır .” İfadelerini kullandı.

 

Sözlerinin devamında 2020 yılında ülkemizdeki fizyoterapist sayısının 15 bine ulaşacağını vurgulayan Prof. Dr. Soyuer sözlerini şöyle sürdürdü... "yılında bu sayının 15000’e ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bu bölümlerden biri de Kayseri’de ilk olan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümüdür.  Türkiye’nin hayatına hareket katmak üzere yola çıkan fizyoterapistlerin 8 Eylül Dünya Fizyoterapi Gününü kutluyor daha sağlıklı bir Türkiye diliyoruz.” İfadelerini kullandı.



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret