NNY ÜNİVERSİTESİ

NNY ÜNİVERSİTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKİNCİ MEZUNLARINI VERDİ.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi 2015-2016 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ikinci dönem mezunları törenle diploma aldı. Okullu günlerin sona erip, artık iş dünyasının kapılarının zorlanacağı günlerin kapıyı çaldığı mezuniyet töreninde heyecanları gözlerinden okunan genç mezunlara hitap eden Rektör Prof. Dr Kerim Güney, ?Üniversite olarak hedefimiz dünya standartların da eğitim öğretim ve araştırma faaliyetleri yürütmektir ?değerlendirmesinde bulundu?
Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Mütevelli Heyet Başkanı Nevzat Özhamurkar, NNY Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kerim Güney, OSB Başkanı Tahir Nursaçan, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Kaya öğrenci ve veliler iştirak etti.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından izletilen Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nin tanıtım videosu davetlilerce beğeniyle karşılanırken ,törenin açılış konuşmasını yapan iktisadi ve idari bilimler fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Kaya, günümüzde değişime ayak uydurulması gerektiğinin altını çizip ?Fakülte olarak hem teorik, hem uygulamalı eğitim verdiklerini, bunu birde söyleşileri dahil ederek öğrencilerimiz için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz? ifadesini kullandı?
Rektör Prof.Dr.Kerim Güney´de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nin ikinci dönem mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını kaydederek ? Üniversiteler uygarlık yarışında bir ülkenin öncü kuruluşlarındandır. Üniversiteler kültürde, medeniyette, araştırmada, teknolojide, bilimde ve yenilikte öncü rol oynamalı ve lokomotif görevi üstlenmelidir. Üniversitelerin temel görevi insanlığın ihtiyaç duyduğu bilgili, nitelikli, eğitimli insan gücünü yetiştirmek bilimsel araştırmalar yapmak ve bunların neticesinde evrensel düzeyde bilgi üretmek ve üretilen bilgiyi de teknolojiye toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürmektir. Üniversite olarak hedefimiz dünya standartların da eğitim öğretim ve araştırma faaliyetleri yürütmektir ? değerlendirmesinde bulundu?.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Nevzat Özhamurkar´da Nuh Naci Yazgan üniversitesinin kurulduğu günden itibaren kendisini sürekli yenilediğini ve geliştirdiğini belirterek mezun olan öğrencileri tebrik etti.
Vali yardımcısı Mehmet Aktaş´da Kurtuluş Savaşı´nda ilimizi temsil ederek, Sivas Kongresi´ne katılan Nuh Naci Yazgan´ın ruhunun şaad olduğunu belirtti. Aktaş, mezun olan öğrencilerini hayatları boyunca başarılı olmaları temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere protokol üyelerince mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Haber : Süleyman Erdoğan



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye