NİZAM-I ALEM GENÇLİK DERNEĞİ

NİZAM-I ALEM GENÇLİK DERNEĞİ

DOĞU TÜRKİSTAN´DAKİ ZULME TEPKİ GÖSTERDİ

Nizam-ı Alem Gençlik derneği üyeleri doğu Türkistan da yaşanan insanlık zulmüne tepki gösterdiler. Cumhuriyet meydanında yapılan basın açıklamasına doğu Türkistanlı ailelerde destek verdi.

Cumhuriyet meydanında yapılan basın açıklamasında konuşan Nizam-ı alem derneği yöneticisi Mehmet Kalabalık,  İnsan hakları palavralarının  iş  Müslüman, Türk´e geldiğin de  anlamını yitirdiği günlerini yaşıyoruz diyerek şöyle konuştu.

Son dönemde Müslüman Uygur Türklerine karşı baskını artıran Çin,doğu Türkistan´da büyük bir insanlık vahşeti sergilemektedir. Müslüman  Uygur Türklerinin  her türlü dini  milli kültür ve  ananelerini  zorbalıkla  yok etmektedir. Eğitim kampları adı altında  gerçekleştirilen  asimilasyon  kamplarında  Müslüman Uygur  halkı insanlık dışı  eziyet  ve zulümlere maruz bırakılmaktadır. Evlerinden alınan  Uygur erkekleri  keyfi tutuklamalar ve ehlileştirme  bahaneleri ile  bu kamplarda alı koyulmaktadır ve birçoğundan haber alınamamaktadır. Kamplara  alınan  Uygur Türklerine  eziyet ve işkencelerin  yanında onların dini ve milli benliklerini yok etmek amacı ile zorunlu fikri baskı uygulanmaktadır.  Evlerinden erkekleri alınan doğu Türkistanlı bacılarımızın  yanına kardeş  aile projesi altında Çinli erkekler yerleştirmektedir. Evlenme çağına gelmiş, her biri iffet timsali  Müslüman Uygur kızları zorunlu çalışma bölgelerine  gönderilmekte burada masaj  salonları,  kumarhaneler,  meyhaneler  ve otellerde zorla çalıştırılmaktadır.

Yukarıda bahsettiğimiz acı olayların  devamının gelmemesi için uluslararası af örgütünün  ve insan hakları izleme komitesinin  hiçbir siyasi  ve iktisadi hesap  gütmeden,  bölgeye  yoğunlaşmasını talep ediyoruz  ve ülkemizde doğu Türkistan  davasının  devlet politikası  haline dönüştürülmesi  gerekliliğini  arz ediyoruz. Başta Türkiye Cumhuriyeti  devleti olmak üzere  Türk İslam  devletlerinin , İslam iş birliği teşkilatının  bu zulme dur demek için harekete geçmesi  gerektiğine inanıyoruz .

Konuşmaların ardından gurup üyeleri  slogan atarak  olaysız bir şekilde dağıldılar.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor