NİÇİN AK PARTİ VE MHP ERKEN SEÇİME GİTSİN Kİ?

NİÇİN AK PARTİ VE MHP ERKEN SEÇİME GİTSİN Kİ?

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZHASEKİ, CANLI YAYINDA GAZETECİLERİN SORULARINI CAVAPLADI

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TV 1 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur’un moderatörlüğünde Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve Büyük Kayseri Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Sönmez’in konuğu oldu. Özhaseki, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Kayseri’ye yapılan yatırımları da anlattı.

“Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı tanınsın istiyorlar”

Yerel Yönetimler Yasası konusunda uzun süren bir çalışma yaptıklarını belirten Özhaseki, “Biz AK Parti olarak, yerel yönetimler için bir yasa teklifi hazırladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, büyükşehir, il, ilçe, belde belediyelerinden ve alanında uzman kişilerden oluşan bir ekiple yasa taslağını tamamladık. Muhalefet belediye başkanları Cumhurbaşkanımız ile muhatap olmak istedikleri için görüşmeler oldu. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Başkanlığında bir grup oluşturuldu ve bu kişilerle devam edilmesine karar verildi. Bu belediyelerde yasa teklifi ile ilgili görüşler bildirdiler ama keşke ‘CHP olarak teklifimiz bu’ deselerdi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in teklifi hariç diğerlerinde hiçbir şey yok. Hele hele Ankara Büyükşehir’deki arkadaş ‘Avrupa Yerel Yönetimler özerklik şartı tanınsın’ diyor, başka da bir şey demiyor. Avrupa Yerel Yönetimler özerklik şartı tanınsın demek Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde şerh koyduğu maddeleri kaldırın ki yerel yönetimlerin bağımsız, özerk yapısını sağlayın, kendi başına bağımsız birer kurum olsunlar demektir. Bunun arkasından federasyona gidilsin demek. Arkasından da referandumlarla ülkeden koparmak demek. Bunu Türkiye’de herkes bilir. Hele de bu teklifin milliyetçi olduğunu söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanından gelmesine açıkça söylüyorum, hayretler içinde izliyorum” dedi.

 

“Belediyelerimiz yasadan son derece memnun olacak”

Yasanın belediyelerin ihtiyaçlarına yönelik hazırlandığına ve belediyeleri rahatlatacağına dikkat çeken Özhaseki, “Bu yasa içinde büyükşehir, ilçe belediye ilişkileri, yetki devirleri, Anadolu’daki büyükşehirlerin ve ilçelerin bütçelerinin geliştirilmesi, finansman desteği, eskiden şikayet konusu olan ne kadar belediye mevzuatında mesele varsa hepsini uzunca süre yaptığımız çalışmalarla hazırladık. Yasa çalışmalarındaki temel amacımız, şehirlerimizi geleceğe taşıma yönünde, yerel yönetimleri çok daha güçlü hale getirmek ve halka hizmet standardımızı daha da yükseltmektir. Bu sebeplerden belediyelerimiz bu yasadan son derece memnun olacak” diye konuştu.

“Türkiye’nin yüzde 70’ine hitap ediyoruz”

Özhaseki, “Cumhur İttifakı’yla birlikte binden fazla belediye sayımız var. Birlikte neredeyse yüzde 70’lere hitap ediyoruz. Biz belediyelerin 1398’undan 1020 tanesi bizde olduğu halde Cumhur İttifakı olarak yasa, konsensusla çıksın istiyoruz. Bu nedenle biraz daha bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hayretler içinde izliyoruz”

Gündemlerinde erken seçimin olup olmadığıyla ilgili soru üzerine Özhaseki, “Bazı kesimlerde erken seçim konuşuluyor, biz de hayretler içerisinde izliyoruz. Niçin AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi erken seçime gitsin ki? Yani gerçekten garip değil mi?  Cumhur İttifakı’nın 340 kadar milletvekili var, Meclis’te çoğunluk var. Kendi aralarında müthiş bir uyum var, 3 yıla yakın da bir süreleri var, ortada bir kriz de yok. Kriz dönemlerini de en iyi şekilde atlatmış bir hükümet var. Niye erken seçime gidilsin ki? Erken seçim gündeme gelmesi anlamsız ve öyle bir gereklilik de yok. Ayrıca pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin artılarını gördük. Başkanlık sisteminde çok çabuk karar alabilmenin faydalarını gördük” değerlendirmesinde bulundu.

“’Allah’a ısmarladık’ deyip, kenara çekilmeye hazırım”

Özhaseki, önümüzdeki dönemlerde aday olup olmayacağı ile ilgili soru üzerine “Kendimle ilgili ne düşündüğümü de daha önceki birçok ortamda söylemiştim. Bu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızdan aday olmamak için affını isteyen, rica eden bir insanım. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın hepimizin üzerinde bir hatırı var. Cumhurbaşkanımızın bu davanın lideri olduğuna yürekten inanıyorum. Fedakârca, gece gündüz demeden çalıştığına şahitlik etmiş birisiyim. Bu dönemde ‘kardeşim’ diyen, size destek olan birisini nasıl bırakıp gideceksiniz? Gidemedik, yalnız bırakamazdım. Yeni arkadaşlara fırsat verilmesi gerektiğine inanıyorum. Yeni yüzlerin önünün açılması gerektiğini inanıyorum. Yeni arkadaşlar da seçildiğinde gelip istişare etmek isterlerse her zaman açık olurum. Bir şey sormazlarsa da kendileri bilirler, şimdiki gençlik zaten her şeyi biliyor, bilmediği bir şey yok. Ben günü geldiğinde büyükşehirden ‘Allah’a ısmarladık’ deyip helalleşip ayrılmış birisiyim. Yine buradan da ‘Allah’a ısmarladık’ deyip, kenara çekilmeye hazırım” diye konuştu.

“Kayseri’nin projelerini bakanlıklarda birebir takip ediyorum”

Yerel seçimler sürecinde 6-8 ay Kayseri’den uzak kaldığını belirten Özhaseki, “Seçimlerden önce 1398 tane adayı belirlemek kolay olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızla bu süreçte sabahlara kadar çalıştık.  Ayrıca Cumhur İttifak’ı görüşmeleri bizim üzerimizden yürüdü. Ayrıca benim Ankara adaylığım süreci vardı. Malum biraz uzak kaldık. Ama seçimlerden sonra gündemimiz yine Kayseri oldu. Kayseri’nin projelerini birebir Ankara’da, Bakanlıklarda takip ediyorum” dedi.

“Pandemi sürecinde Kayseri’de belediyelerimizi ziyaret ettim”

Pandemi sürecinde Kayseri’deki belediyeleri ziyaret ettiğini ve projeleri ile ilgili çalıştıklarını ifade eden Özhaseki, “Pandemi sürecinde Kayseri belediyelerimizi ziyaret ettim. Bu ziyaretler esnasında hem belediyelerimizin projelerinin üstünden geçtik hem de yeni projeleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk, birçok sıkıntılarına çözüm ürettik. Talas’ta Jandarma’nın yanında 100 metre karelik arazinin alınması için Mustafa Yalçın Başkanımızı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile görüştürdüm. Sağ olsun komutanımız ilgilendi. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu da bu süreçte aradım ve sağ olsun o da yardımcı oldu, bu arsayı belediyemize kazandırdık. Şimdi çok güzel bir park olacak. Yine bu süreçte Zincidere’de güzel bir yeri Milli Emlak’tan alıp Talas Belediyemize kazandırdık. Belediyemizin de orayla ilgili vatandaşlarımızı için çok güzel projeleri var” şeklinde konuştu.

“Birebir takip ediyorum”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile beraber Erciyes’ten başlamak üzere birçok büyük projeyi masaya yatırdıklarının altını çizen Özhaseki, “Tek tek üzerinden geçtik. Erciyes’te sıcak su bulunması bizim bir hayalimiz. Bu konuyla ilgili Enerji Bakanımızı aradım ve birebir de ziyaret ettim. Sayın Bakanımız Erciyes’te sıcak su araması için MTA Genel Müdürlüğü’nü görevlendirdi. Birebir takip ediyorum. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanımızı Erciyes’te Yüksek İrtifa Merkezi için getirdik. Erciyes’in 12 ay Kayseri ekonomisine katkı vermesi için yapılan bu merkez Kayserimiz için önemli. Buraya yapılacak tesislerde profesyonel sporcular, takımlar kamp yapacak. Kayseri ekonomisine katkıda bulunacak. Bunların her birisi başka şehirlerin hayalini süsleyen projeler. Kayserimizin değerine değer katan projeler. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u Elazığ programımız sonrasında Kayseri’ye getirdik. Sağ olsun akşam Memduh Başkanım mantı hazırlatmış, o yemeği yerken de epeyce Kayseri’nin konusu vardı. Camii Kebir’deki konfeksiyoncuların TOKİ tarafından dükkânlarının yapılması, yeni ihalesi yapılan Hava İkmal Millet Bahçesini, Keykubat Millet Bahçesi ve Kayseri'de yapılacak diğer birçok projeyi masaya yatırdık. Sağ olsun Murat Bakanımız da bütün projelerimizle yakından ilgilendi, sahiplendi” ifadelerini kullandı.

Havaalanı ihalesi için söz aldık

Kayseri gündemini çok sıkça meşgul eden hızlı tren ve havalimanı konusuna da değinen Özhaseki, “Havaalanının genişletilmesi projesi Bakanlık dönemimde DHM ile başlattığımız bir çalışma. Burayı yıkıp yeniden mi yapalım yoksa burayı olduğu gibi dış hatlara bırakıp yanına iç hatlar mı yapalım? Projeler çalışıldı, üzerine çok istişare edildi ve yeniden bir iç hatlar yapılmasına karar verildi. Bu sene programa alındı. İz bedelini de koydular. Allah izin verilirse bu sene ihalesi yapılacak. Sözünü de aldık. En son Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu, Kayseri’ye geldiğinde söyledi ve hatta sosyal medya hesabından ihalenin yapılacağını da paylaştı. Daha önceden havaalanında bizim en büyük sıkıntımız şuydu. Havaalanının doğuya doğru giden bölgesinde 235 bin metre karelik askeri koruma bandı vardı. Önceden eski komutanlara ‘biz söylediğimizde olumlu yazıyoruz’ diyorlardı. O dönem ‘burası asla verilemez’ diye yazıyorlarmış. Ama sonradan öğrendik ki bunların hepsi FETÖ’cü komutanlarmış. Sonrasında o dönem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de devreye girerek yazıları düzelttirip havaalanı tarafından izin aldık. Tam yapmaya başlayacaktık ki dünyada ekonomik kriz patlak verdi” dedi.

Kayseri Havalimanı Projesi bu sene başlayacak

Özhaseki, devletin eldeki projeleri bitirme, sıfırdan yeni projelere başlamama kararı aldıklarını hatırlatarak, “O dönem çok akılcı bir şeydi. Önce yüzde 90-80 seviyesine gelen projeler bitirildi. Haliyle bizim de Kayseri Havalimanı Projesi biraz beklemeye alındı, çünkü hiç başlanmamıştı. Şimdi yoluna girmiş bir iş var, inşallah bu sene başlayacak” diye konuştu.

Hızlı trenin temeli bu yıl atılacak

Hızlı tren mevzusunun da yakından takip edildiğinin altını çizen Özhaseki, “Ancak şu andaki ekonomik koşullardan dolayı biraz bekletmede olan bir proje ile karşı karşıyayız. Bir evvelki Cahit Bakanımızın ve şimdiki Adil Bakanımızın da söylediği bir Çin firması ile anlaşmak üzereyiz. ‘Bir kredi temin etmek üzereyiz, biz bu sene temelini atacağız’ diyorlar. İnşallah bu sene temelini atacaklar. Birkaç sene içerisinde de inşallah bu hızlı tren bitecek. Ekonomimiz biraz daha düzelir, rahatlarsa bu işler o zaman daha kolay olur. Sayın Cumhurbaşkanımız da hızlı tren mevzusunu biliyor, yakından takip ediyor. Ondan yana kimsenin endişesi olmasın. Hepimiz de biliyoruz ki yeni bir projeye başlamak çok zor ama Kayseri için Allah’ın izniyle biz başlatacağız” şeklinde konuştu.

“Cumhur ittifakı, Türkiye içerisinde müthiş bir uyumla gidiyor”

Cumhur İttifakı’nın müthiş bir uyumla gittiğini kaydeden Özhaseki, “Kayseri’de Cumhur İttifakı il başkanları arasında müthiş bir uyum var. Serkan Bey ile Şaban Bey arasında müthiş muhabbet var, haberleşiyorlar. Bir sıkıntı görmüyorum. Milletvekilleri arasında var mı? Evet var. Ara ara Baki Bey’in tweetleri oluyor veya bir çıkışları oluyor. ‘Biraz sakin dur’ ya diyorum. Muhabbetimizde, görüşmemizde hiçbir sıkıntı yok ama onun da kendi üslubunu ben belirleyecek değilim. Dileğimiz Genel Merkez’e gidecek şekilde büyümemesi. Oralarda şikayet konu oldu mu? Hayır ben söylemedim. Sorduğunuz için söylüyorum. Ha bunu yakıştıranlar olabilir ama ben nihayetinde Baki Beyin abisi yaşındayım. Genç bir arkadaşı gidip de Genel Merkez’e şikayet edecek kadar da küçülmem. Söyleyeceğim bir şey varsa kendisine söylerim ki söylemişimdir de defalarca. Karşılıklı konuşur, hallederiz” dedi.

Memduh Bey, çok uyumlu biri

Memduh Beyin uyumlu biri olduğunu vurgulayan Özhaseki, şunları söyledi:

“Ben 30-40 yıldır tanıyorum. Hayatı herhalde tarif edilecek olsa uyum kelimesine uyan insanlardan biridir. Kendisine kızanın bile gönlünü alabilecek biridir. Babacan bir tavrı var. O zaman Memduh başkan ve ekibi kendine has bir çalışma koyarak devam ediyorlar. Geçtiğimiz 6 ay içinde ciddi projeler ortaya koyulamamış olabilir, ciddi açılışlar yapılamamış olabilir. E kimse evinden çıkamıyor zaten. Belediyelerimiz maaş ödeme güçlüğü çekebilir. Herkes çekiyor, bizim belediyeler de çekiyor.  Önemli olan neredeyse 3.5 senelik bir zaman var. Söz verdikleri, vaat ettikleri projeleri yerine getiriyorlar mı, getiremiyorlar mı? Ona bakmak lazım. İnşallah getirirler diye umut ediyorum. Çünkü her bir arkadaşımız iyi niyetli, çalışkan. Şunu söylemeliyim Kayseri’de bir uyum var.”

“Kayserispor’a başkan bulmak kolay değil”

Kayserispor ile ilgili de konuşan Özhaseki, “Defalarca yaşamadık. Kayserispor’a başkan bulmak kolay değil. Recep Mamur’u zor bulduk. Sağ olsun 10-15 sene yükümüzü aldı.  Sonra emanet elden ele gezdi, kimse almadı. Arkadaşlarla istişare ettiğimizde ‘Erol Bedir Bey olsun’ dendi, ben de ‘tamam’ dedim. Ama ara ara suçlamalar olduğu zaman şöyle konuşmalar oluyor; ‘Beni buraya şehrin büyükleri getirdi’ diyorlar. Bakın bunlar doğru şeyler değil. Elbette şehrin büyükleri senden rica etti ama sana bir suçlama varsa kardeş onun cevabını sen verirsin. Ancak şunu da söylemem lazım. Bir taraftan da insanların onuru var, hasiyeti, şerefi var. Hiçbir suçlama somut değilken adamın adına pankartlar yazıp kötü kötü kelam ederseniz ona da karşıyım sonuna kadar. Küfrederseniz karşınıza çıkarım. Çoluk çocuğa bir şey derseniz sonuna kadar yanında yer alırım. Ancak savcılar, kanunlar bir şeye karar verir o olur. Bu işin usulü budur. Kayserispor’un başkanının çoluğuna çocuğuna billboardlar üzerinde tehditler, küfürler yazılabilir mi ya? Erol Beyin eğer bir hatası varsa zaten şu an yeni yönetim var, defter ellerinde. Müfettiş gelsin incelesin” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı