NEŞET ERTAŞ YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

NEŞET ERTAŞ YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

Türk Halk Müziği'nin usta ismi Neşet Ertaş, İzmir'de yaklaşık on beş gündür tedavi gördüğü İzmir Medical Park Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

   10 Eylül'de özel hastahanenin onkoloji servisinde tedavi gören Ertaş, durumunun ciddileşmesi üzerine iki gün önce yoğun bakıma alınmıştı. Sevenlerini ve ailesini büyük üzüntüye boğan Ertaş'ın ölümüyle ilgili hastane yönetimi 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek. Yoğun bakıma alınan sanatçının solunum desteğiyle hayata tutunduğu belirtilirken, usta sanatçının yakalandığı primer hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü kaydedildi.
    Türk Halk Müziği sanatçısı, bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş, geçtiğimiz günlerde öldüğüne dair haberlerin çıkması üzerine sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden açıklama yaparak, sevenlerine, "Merak etmeyin, iyiyim" demişti.
Neşet Ertaş, 1950'li yılların sonunda İstanbul'a gelerek ilk plağını "Neden Garip Garip Ötersin Bülbül" adı ile babası Muharrem Ertaş'a ait bir türküyle çıkardı. Halk tarafından çok beğenilen bu plağı ardından diğer plak, kaset ve halk konserleri takip etti. Daha sonra Ankara'ya yerleşen ve burada yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle kardeşinin daveti üzerine Almanya'ya giden Ertaş, çocuklarının eğitimi ve sanatsal çalışmalarından dolayı uzun bir süre Almanya'da kaldıktan sonra 2000 yılında İstanbul'da verdiği konserle sahne hayatına geri dönmüştü.


Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi