NEFES KREDİSİ

NEFES KREDİSİ

TELEKONFERANS İLE DUYURULDU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne  bağlı olarak faaliyet gösteren  6 Oda Başkanı,  video konferans yöntemi  ile  gerçekleştirdikleri ortak  basın toplantısı ile ‘Nefes Kredisi’nin hayatı geçirildiğini ve üyelerinin finansman ihtiyaçlarına katkı sağlamak için yanlarında olduklarını duyurdular.

Video konferans yöntemi  ile  gerçekleştirdikleri ortak  basın toplantısına Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Develi Ticaret Odası Başkanı Mustafa Maşlak, Bünyan Ticaret Odası Başkanı Naim Yavuz, Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koyuncu, Denizbank Orta Anadolu Bölge Müdürü Cem Turgut Gelgör ile Denizbank Şube Müdürü Murat Bağ ve basın kuruluş temsilcileri iştirak ettiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince geçtiğimiz yıllarda 6 kez gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi “TOBB Nefes Kredisi” tekrar başladı. TOBB’un öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilen yeni Nefes Kredisi ile cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmeler 2020 yılında geri ödeme yapmadan finansa ulaşma imkânına kavuştu.  Toplantıda konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Koronavirüs salgınının ilk gününden bu yana TOBB öncülüğünde 365 Oda ve Borsanın elini taşın altına koyduğunu ifade ederek, “Her zaman üyelerimizin tüm taleplerinin takipçisi olduk. Bugün de üyelerimizin finansman ihtiyacını katkı sağlayacak Nefes Kredisi ile yine üyelerimizin yanındayız, destek sağlayacağız. KOBİ’lerin bu zorlu dönemde savrulmasının önüne geçme hedefiyle hayata geçirdiğimiz Nefes Kredisi için kollarımızı sıvadık. Binlerce işletmemizin çark döndürdüğü Anadolu’da ticaretin merkezi Kayserimizde bu eksende harekete geçmiştir.” değerlendirmesinde  bulundu.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci’de “Ülke olarak bizimde içinden geçtiğimiz bu süreçten olumsuz etkilenen, iş hacimleri yüzde 50- 60 oranında düşen hatta işletmelerini geçici olarak kapatmak zorunda kalan üyelerimiz oldu. Bu salgından etkilenen üyelerimize biraz olsun nefes aldırabilmek amacıyla, üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde ve 365 Oda/Borsa’nın katkısı ile yeni bir nefes kredisi çalışması başlatılmış oldu. Biz de Kayseri’deki Odalarımız ve Borsamız olarak üyelerimizin finans imkânına kavuşmaları amacıyla kaynaklarımızı bu projeye sunduk. Yeni nefes kredisinin camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ise “Salgın sonrası küresel ekonominin yeni bir hal alacağını düşünüyoruz. İş yapma biçimleri değişecek, rekabet daha da kızışacak. İşte bu bilinçle, bu işi bir seferberlik gibi gördük ve salgının ilk gününden beri yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İşletmelerimizin en büyük sorunu olan finansman ihtiyacının giderilmesi noktasında, TOBB ve 365 Oda ve Borsa olarak, elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Tüm kaynaklarımızı üyelerimizin emrine veriyoruz.” diye konuştu.  SESLİ  KESİT

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen toplantıda ’Nefes Kredisi’nin ayrıntılarına dairde şu bilgilere yer verildi.  “Cirosu 3 milyon TL ve altında olan işletmeler azami 50 bin TL, 3 milyon TL ile 25 milyon TL (dâhil) arasında cirosu olan işletmeler azami 100 bin TL kullanabilecektir. İşletmelerimiz odamız online işlemler üzerinden alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubelerine başvurabilecekler. Nefes Kredisine 2020 yılı sonuna kadar ana para ve faiz ödemesi yapılmayacaktır. 2021 yılı 12 ay eşit taksitlerle geri ödemeli ve en fazla 20 ay, kullandırılacak kredinin yıllık yüzde 7,50 olacaktır. Kredinin yüzde 80'i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacaktır. Vergi ve SGK'dan 'borcu yoktur' yazısı istenmeyecek. ilave maddi teminat istenmeyecek. 50 bin lira kredi için 150 lira, 100 bin lira için 300 lira banka masrafı dışında ek masraf olmayacak. Kredi Garanti Fonu kefaleti için mevzuat gereği yüzde 0,75 komisyon alınacak. Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan işletmeler, üye oldukları oda ve borsalardan faaliyet belgesi alarak, koşulsuz şartsız, Denizbank üzerinden krediye başvurabilecek. Başvuru için gereken faaliyet belgesi, TOBB’a bağlı oda ve borsaların tamamından online olarak alınabilecek.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları