NATO BORU HATTI

NATO BORU HATTI

KALKIYOR

 Yıllardır Kayseri içinde bulunan ve Erkilet Hava Üssü´ne uçak benzini nakleden NATO Boru Hattı şehir dışına taşınıyor?Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelmik,konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı bürokratları ile görüştü. Çelik ve Bakanlık bürokratları hattın nakledilmesinde mutabık kaldı.
Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bulunan NATO boru hattı önümüzdeki süreçte taşınacak.
Resmi ismi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı olmasına rağmen,halk arasında NATO Caddesi olarak bilinen havaalanı yolu üzerinde uçak benzini taşıyan boru hattı yapılaşmanın olmadığı bir başka bölgeye nakledilecek.
Türkiye´nin NATO ile anlaşması çerçevesinde de faaliyet gösteren Erkilet 12. Hava Üssü´ndeki uçakların bir bölümünün benzininin nakledildiği boru hattı şehir içinden taşınıyor?Yıllardır demiryolu nedeniyle bu hatla şehre getirilen uçak benzeni, Kocasinan Kaymakamlığı karşısı,İller Bankası´nın arkasında bulunan Mevlana Parkı içindeki ana tanklarda depolanıyor?Park içinde Milli Savunma Bakanlığı´na ait tanklarda depolanan uçak benzinleri buradan Cadde´nin batı istikametindeki boru hattı üzerinden Erkilet Hava Üssü´ne ulaştırılıyordu?
Resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, Başkan Çelik´in geçtiğimiz hafta içerisinde Milli Savunma Bakanlığı´na bağlı NATO Savunma, Mal, Hizmet ve Tedarik Dairesi Başkanlığı ve yine MSB Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı yetkilileri ile görüşmeler yaptığı öğrenildi.
Bakanlık Bürokratları ve Başkan Çelik,yerleşim yerleri itibariyle istikbalde bu hattın fonksiyonu nedeniyle sıkıntı yaratabileceğinde mutabık kaldılar.Başkan Çelik, MSB yetkililerine mealen, ?Biz yeni tren hattından Erkilet Hava Üssü´nde sizin depolarınızın olduğu bölgeye demir yolu hattı çekelim.Böylece şehir içinde kalan bu boru hattını daha güvenliu ve sağlıklı bir alana taşıyalım? teklifi götürdü?
Bakanlık bürokratlarının da Çelik´in bu teklifini makul buldukları öğrenilirken, önümüzdeki günlerde MSB ve Büyükşehir belediyesi arasında bu yönde bir protokol imzalanacak. Ancak,bu protokol çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi´nin Devlet Demir yolları ile de bir başka protokol imzalaması bekleniyor?
Kuzey çevreyoluna paralel yapılan yeni DDY hattından bir sapma ile Erkilet Hava Üssü´ne ulaşacak demiryolu ağının yapımına paralel olarak depolama ve boru hattı çalışmaları da MSB´nin kontrolünde gerçekleştirilecek.
Başkan Çelik´in önümüzdeki hafta, Ankara´da milletvekilleri ile birlikte Milli Savunma ve Ulaştırma Bakanlığı´nda bu yönde üst düzey görüşmeler yapması bekleniyor.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik