Nalmes Kayserilileri büyüledi

Nalmes Kayserilileri büyüledi

Kayseri Kafkas Derneğince tertiplenen ‘Kültür Gecesi'nde sahne alan Nalmes Dans Topluluğu'nun sergilediği muhteşem halk dansları gösterisi izleyenleri büyüledi.

Kayseri Kafkas Derneğince tertiplenen kısa adı NALMES olan Adige Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun Kafkas Halk Dansları ile renk kattığı ‘Kültür Gecesi'ne Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki,  Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İlimiz Protokol mensupları ve büyük çoğunluğu Kafkas kökenli ilimiz sakinleri iştirak etti.                                                

Kadir Has Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ‘Kültür Gecesi’nde konuşan Başkan Büyükkılıç  Nalmes Dans Topluluğu'nun muhteşem halk dansını izlediklerini ve çok etkilendiklerini  vurgulayarak şunları kaydetti.  “Medeniyetlerin beşiği Kayseri’mizin önemli değerlerinden Çerkes kardeşlerimizle birlikte Nalmes Dans Topluluğu’nun muhteşem halk dansları gösterisini ilgiyle izleyip, keyifli bir akşam geçirdik. Kayseri’nin kültürel açıdan da zengin olduğunu görüyorsunuz. Her zaman sanat ve sanatçıya hak ettiği değeri vereceğiz”

Öte yandan gösteri yaptıkları her yerde izleyenlerinin yüreklerini Karadeniz'in "öbür yakasına" götüren NALMES ekibi, ilimizdeki gösterisinde de  Kafkas insanının savaşlarını, acılarını, mutluluklarını koreografi ve kostümleri ile gözler önüne serdi.

Binlerce yıllık Kafkas halk danslarını sahne sanatlarına özgün bir şekilde taşıyan ve devlet sanatçısı unvanına sahip 55 dansçıdan oluşan NALMES Dans Topluluğu 100’ün üzerinde dans seçkisiyle  etnik dansların yanı sıra, Kuzey Kafkas folklorunu içeren gösterileri ile ilimiz sakinlerine keyifli bir gece yaşattılar.



Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı