MÜTEAHHİT MAĞDURU VATANDAŞLAR YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİ

MÜTEAHHİT MAĞDURU VATANDAŞLAR YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİ

ARSA SAHİPLERİ İSYAN ETTİ

Gültepe Mahallesi Erciyes Üniversitesi yolu üzerindeki gecekondu ve arsalarını 2004 yılında kat karşılığı anlaştıkları müteahhitlere veren ve aradan geçen 15 yılda hala vaad edilen evlerine kavuşamayan 97 vatandaş mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım istediler.

Gültepe Mahallesi Erciyes Üniversitesi yolu üzerindeki gecekondu ve arsalarını 2004 yılında kat karşılığı anlaştıkları müteahhitlere veren ve aradan geçen 15 yılda hala vaad edilen evlerine kavuşamayan 97 vatandaş anlaştıkları müteahhitlerin kendilerini dolandırdığını iddia ederek yetkilerden yardım istediler…

Kat karşılığı anlaştıkları müteahhitlerin kendilerini dolandırıp, arsalarına yaptıkları süper lüks daireleri sattıklarını, 15 yıldır ne evlerine oturabildiklerini, ne de yapılan dairelerden  kira geliri alabildiklerini belirten arsa sahibi  vatandaşlar yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesi için destek isterken, vatandaşlar adına konuşan Hamza Memiş yaşananları şöyle özetledi:

“Burada bizim 92 tane gecekondumuz vardı. Müteahhitler ile anlaşma yaptık. Buraları daire karşılığı vermiştik. Bu üçkâğıtçılar başka müteahhitlere verdiler, şebeke gibi anlaştılar. 6 tane bina yapıp sattılar ancak bizlerin evlerini yapmadılar. Şu anda biz devletimizin konuya el atmasını istiyoruz. Bizler mağdur durumdayız. Bir de halen burada durmadan hayali olarak parsel, daire satıyorlar. Halen daha bina temeli atıyorlar. Anlaşma yaptık ancak ne kira veriyorlar ne de dairemizi veriyorlar. Yaklaşık 15 yıldan beri böyle. Müteahhit kendi sattı kaçtı, bizleri mağdur edip ortadan kayboldu. Şu anda mahkeme ile uğraşıyoruz. 3.Asliye Hukuk Mahkemesinde davamız var, yıllardır mahkemelerden bıktık. Kendi malımızla perişan ettiler bizi. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bizleri duymasını bekliyoruz.”



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor