MUSTAFA ÇELİK’TEN KAZIM YÜCEL’E CEVAP

MUSTAFA ÇELİK’TEN KAZIM YÜCEL’E CEVAP

BİZDEN SONRASI TUFAN DEMEDİK

Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir Tv kanalında İYİ Partili Meclis Üyesi Kazım Yücel’in ‘Mustafa Çelik borçlandı, bir sürü iş yaptım dedi. Ama Memduh bey’in koltuğunun altına dinamit koydu’ şeklindeki açıklamasına yazılı cevap verdi. Çelik, ‘Biz asla bizden sonrası tufan demedik. Yaptıklarımızı millet görüyor’ dedi.

İYİ Parti Kocasinan ve Büyükşehir Meclis Üyesi Kazım Yücel’in bir tv kanalında yaptığı açıklama önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in tepkisine neden oldu. Çelik, Yücel’in kendisine yönelik suçlamaları ile ilgili ‘Kamuoyunu Duyuru’ adı altında 2.5 sayfalık yazılı bir açıklama yaptı.

Mustafa Çelik, İYİ Partili Meclis Üyesi Kazım Yücel’in muhalefete mensup bir siyasetçi olmasına rağmen rakip partinin belediye başkanını ‘korumaya kalkan’ tavrının ucuz bir ‘figüranlık ve piyonluk’ olduğunu ileri sürdü.

 Çelik açıklamasında;

“Bilindiği gibi, görevi devrettikten sonra sosyal medya hesaplarımı dondurdum. Partime ve davama bir zarar verilmesine sebebiyet vermemek için gerek siyasi, gerekse belediye çalışmaları hakkında hiçbir beyanat verme ihtiyacı hissetmedim. Sadece 15 Mayıs 2019 da yine benzer bir konu ile ilgili bir gazete de yazılan yazı üzerine bilgilendirme metni yayınladım. Adı geçen meclis üyesi verdiği mülakatta şahsımı hedef alarak özetle; “Mustafa Çelik borçlandı, bir sürü iş yaptım dedi ama Memduh Bey’in koltuğunun altına dinamit koydu.” ve “Seçime gidiyorum, ben bu koltuğa oturmayacağım nasıl olsa başkası oturacak diye siz burayı borçlandıramazsınız” demiştir. Geçen yıl, Mayıs ayında yaptığım açıklamada özetle; Görevim süresince Belediye borçları tarafımıza her sorulduğunda; borç stokumuzun yönetilebilir ve ödenebilir durumda olduğunu söyleyerek, Türk siyasi tarihinin belki de en zor 4 yılında görev yapmamıza rağmen ne borçlardan, ne projelerden, ne de kadrodan dolayı hiç şikayetçi olmadık. Hep daha iyisini, daha yenisini, hiç yapılmamışları yapmaya gayret ettik.” demiştik.Bu ve benzeri yanıltıcı haberler 4 yıl gibi kısa bir sürede yaptığımız onlarca hizmeti gölgeleyemez. Yapılan ve yapılmayan tüm hizmetleri Kayseri halkı görüyor ve objektif olarak değerlendiriyor”  görüşlerine yer verdi.

“Sadece kubbede hoş bir seda bırakmak amacıyla sadece 4 yılda, sadece dua için yaptığımız işleri herkes bilmektedir. Dolayısıyla bu ve benzeri yapılan yüzlerce projeyi kimsenin küçümsemeye hakkı yoktur” diyen Mustafa Çelik, daha önce yaptığı açıklamada borç konusunu ayrıntılı olarak aktardığını, kendisinin yaklaşık 1.5 milyar borçla devraldığı belediyeyi, 1.2 milyar lira borçla devrettiğini, devrederken de yaklaşık 735 milyon liralık gayrimenkul bıraktığını belirterek şunları söyledi:

“Ayrıca, ben seçime gidiyorum, nasıl olsa ben bu koltuğa oturmayacağım başkası oturacak’ diyecek biri olsaydık, bu gayrimenkulleri üçüne beşine bakmaz satardık. Devlette devamlılık esastır, bizden sonrası tufan’ demedik son güne kadar durmadan yorulmadan çalıştık ve kaynak oluşturduk. Birilerine yaranmak için söylenilen bu ve benzeri beyanatların kamuoyu nezdinde hiçbir kıymetinin bulunmadığını, bütün bunların son günlerde kamuoyunda açıkça tartışılan olumsuzlukların örtbas edilmesi gayesiyle gündemi değiştirmek amacıyla yazılan senaryonun uygulanmasından başka bir şey olmadığı bilinmektedir.”



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı