MUSTAFA ÖZTÜRK İLE

MUSTAFA ÖZTÜRK İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MHP´DE DEĞİŞİM İSTEYENLERİN HOCASI MUSTAFA ÖZTÜRK

MHP´DE BAŞA KİMİN GELECEĞİNİ AÇIKLADI

Gazetemizde her hafta yayınlanan haftalık röportaj bölümümüzün konuğu bu hafta MHP´DE Diriliş Ve İktidara Yürüyüş Hareketi Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Öztürk oldu. Öztürk, Olağanüstü yapılan Genel Kurultay sonrası yaşanan ve yaşanacak gelişmeleri muhabirimize aktardı. Öztürk ayrıca, Genel Başkanlık koltuğuna oturacak ismi de Merak Akşener olarak açıkladı.

Haftalık röportajımızda bu hafta, MHP´de değişim isteyenlerin geldiği noktayı MHP´de Diriliş ve İktidara Yürüyüş Hareketi Tertip Komite Başkanı Mustafa Öztürk ile konuştuk. MHP´de mevcut yönetimin gitmesini isteyenlerin uzun uğraşlar sonucu 19 Haziran´da gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul´da 13 tüzük maddesi değiştirilmiş ve artık olağanüstü kongrelerde seçim yapılabileceği kararı alınmıştı. Peki, bundan sonra ne olacak? Başa kim geçecek? Devlet Bahçeli ve ekibi bu Kurultay´a itiraz edebilecek mi? İşte kurultayın ardından yaşanacak ve yaşanabilecek gelişmelerin ayrıntıları?

E. KİPMAN: Efendim Kurultay yapıldı, tüzükler değişti, sizin desteklediğiniz MHP´de değişim Hareketi amaçlarından ilkini gerçekleştirdi. Değerlendirme yapacak olursanız neler söylemek istersiniz?

MHP´DE SEÇİMLİ KURULTAYIN ÖNÜ AÇILDI. MHP DELEGESİ YENİ YÖNETİMİ BELİRLEYECEK.

M. ÖZTÜRK: 19 Haziran´da gerçekleştirilen olağanüstü kurultay hangi açıdan bakarsak bakalım, son derece önemli bir kurultay oldu. İlk olarak Türk Demokrasisi açısından önemli bir kurultaydı. Olağanüstü kurultaylar Türkiye´de çok fazla gerçekleşmez ama bu kurultay hemen hemen 6 aylık bir emeğin sonucunda gerçekleşti. Birçok engel ile karşılaştık ama her defasında bu engelleri aştık. Çünkü MHP tabanı MHP Genel Merkez kadrosunun değişmesini istiyor. Türk Halkı ise, AKP iktidarından usandı, iktidara alternatif bir parti bekliyor. Bu açıdan bu kurultay ikisini de gerçekleştirdi. MHP´DE seçimli kurultayın önü açıldı. Artık 10 Temmuz´da yine olağanüstü seçimli kurultay yapacak ve MHP delegesi yeni yönetimi belirleyecek.

E. KİPMAN: Bu zamana kadar MHP´DE yapılan kurultayların hepsi, Genel Merkezin çizdiği çizgiler doğrultusunda oluyordu ama bu sefer delegenin istediği doğrultuda ilerledi bu durum konusunda neler söyleyeceksiniz?

MHP´DEKİ BÜYÜK OY KAYBI, TABANI HAREKETE GEÇİRDİ.

M. ÖZTÜRK: Bu hareket tabii 1 Kasım seçimleri sonrasında başladı. MHP´DEKİ büyük oy kaybı, 80 milletvekilinin 40´a düşmüş olması, MHP tabanını harekete geçirdi. Bu hareket neticesinde bu olay gerçekleşti. Yani MHP tabanının isteği üzerine delegenin talebi üzerine, dışarıdan hiçbir zorlama olmaksızın, tabi bir gelişme oldu burada. MHP tabanı artık Genel Merkez yönetimi değişsin, Türk Ülkücülüğü Hareketini iktidara getirebilecek yeni bir kadro iş başına gelsin diye bekledi, bunu da gerçekleştirdi ve gerçekleştirecek.

E. KİPMAN: Tartışmada olan bir konu var. Tüzükte değişen bazı maddelerin Yargıtay´a takılabileceği yönünde konuşmalar cereyan ediyor. Bu konuda siz neler düşünüyorsunuz?

YARGITAYDAN DÖNECEĞİNE İNANMIYORUM. SON DERECE DEMOKRATİK İNSAN HAKLARINA UYGUN BİR TÜZÜK KAZANMIŞ OLDUK.

M. ÖZTÜRK: Şöyle düşünüyorum, tabii MHP tüzüğünde birden çok anti demokratik madde var ve değişik yorumlara yol açacak maddeler var. Bunlar kaldırıldı, bir kısmı iptal edildi, bir kısmında da ?olabilir, yapabilir´ gibi sözcükler, ?olur, yapar´ gibi sözcükler ile yer değiştirdi. Bunun yapılması gerekiyordu ama asıl değişmesi gereken madde olağanüstü kurultaylarda seçim yapılamaz maddesiydi o da değiştirildi. O değiştirilirken diğer maddelerin değiştirilmesi bana göre çok yerinde oldu. Teşkilat kapatmalar zorlaştırıldı, üyelik silmeler zorlaştırıldı. Son 6 aylık döneme baktığımız zaman değişim hareketini destekleyen birçok il teşkilatı ve ilçe teşkilatı kapatıldı, görevden almalar oldu. Bu antidemokratik bir uygulamadır. Yani, demokrasilerde bunun yeri olmamalıydı. Bu maddeler de değiştirildi. Dolayısıyla ben Yargıtay´dan döneceğine inanmıyorum. Son derece demokratik insan haklarına uygun bir tüzük kazanmış olduk.

E. KİPMAN: Değiştirilmek istenilen tüzükler, tüm aday kişiler ile istişare edilecekti ancak Koray Aydın, ?Gelen olmadı biz bekledik. Keşke tüzükler değişmeden önce bizimle görüşülseydi? dedi. Adayların bu zamana kadar birlikte hareket etti acaba amacına ulaşıldıktan sonra bir ayrışma mı oluyor?

AYRIŞMA YOK, REKABET VAR.

M. ÖZTÜRK: Hayır, ayrışma yok ama tabi bir rekabet var. Genel Başkan adayları arasında bir rekabet var. Mesela açılış çağrı heyeti tarafından yapıldı. Sonra gündem gereği Genel Kurulun divanı oluşturmak gerekiyor.  Divana iki liste çıktı, bir liste Meral Akşener´in hazırladığı divan, diğeri de diğer adayların hazırladığı divan. Ama delege bunu kabul etmedi, ?tek liste´ dedi. Demek ki MHP delegesi birlik ve beraberlik istiyor. Kapalı seçim yapılması gerekiyordu ama delege bunu kabul etmedi. Tek listeye zorladı. Sonunda Genel Başkan Adayları, divana çıktılar, huzura çıktılar, ?iş birliği içinde olduklarını, aralarında bir çekişme, inat olmadığını gösterdiler? ve bir listede anlaştılar artık Genel Kurul anlaşılan o liste ile yönetildi.

E. KİPMAN: Siz adaylar içerisinden bir tahminde bulunabilir misiniz? Hangi aday Genel Başkan olabilir?

KAMUOYUNDAN GELECEK SESLERE BAKACAK OLURSAK, MERAL AKŞENER HANIM ÖNDE GÖRÜLÜYOR.

M. ÖZTÜRK: Aslında bu tahmini yapmak istemem, çünkü biz Kayseri´de Diriliş Ve İktidara Yürüyüş Hareketi olarak Kayserimize gelmiş olan bütün adayları karşıladık, elimizden geldiği kadar gayret göstererek MHP seçmeni ile buluşmalarını sağladık. Kamuoyuna tanıtımlarını yaptık. Dolayısıyla bir tercihte bulunmak istemem ama kamuoyundan gelecek seslere bakacak olursak, Meral Akşener Hanım önde görülüyor.

E. KİPMAN: Efendim son olarak, Devlet Bahçeli yani şuan ki Genel Merkez, bu kurultaya bir itirazı olabilir mi? Yani mahkemeye gider mi iptal için şuan ki yönetim?

BEN BU YOLU DENEMELERİ TERCİH ETMEM, ÇÜNKÜ?

M. ÖZTÜRK: İptal için başvurabilirler. Yine mahkemeye gitme yolunu deneyebilirler, bunu yapacaklarını ben tahmin ediyorum ama Genel Kurul o kadar dikkatli hareket etti ki, çağrı heyeti o kadar büyük özen gösterdi ki, kurultaya gelen delegeler noter huzurunda hareket ettiler. Noterden isimler alındı, fotoğrafları çekildi. Yani bütün itiraz yolları kapandı ama yinede itiraz etme hakları vardır. Mahkemeye gidebilirler her zaman ama ben bu yolu denemeleri tercih etmem. Çünkü MHP tabanı seçimli kurultayın huzur içerisinde yapılmasını istiyor.

E. KİPMAN: Çok teşekkür ederim Mustafa Bey bana vakit ayırdığınız için. Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

M. ÖZTÜRK: MHP´deki bu değişim hareketi başarıya ulaşacak, bu hareket bütünüyle Türkiye´yi kucaklayacak ve iktidara gelecektir. Ben buna inanıyorum. Teşekkür ediyorum.

 



İNCESU BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İLMEK İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KTO BAŞKANI ÖMER GÜLSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KSMMMO BAŞKANI ALİ YEDİKAYA İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MMO BAŞKANI AKİF AKSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR ÜRETİCİLERİ KOOPERATİFİ BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI GÜNAY ÇAKI İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İŞADAMI MİKAİL UÇAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İNCESU BELEDİYE BAŞKANI ZEKERİYA KARAYOL İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

DEVELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET CABBAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI .

KAYSERİ TİCARET ODASI BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ İLE

HAFTANIN RÖPOTAJI ...