MÜSLÜMANLAR ?AKSA´ İÇİN TEK SES OLDU

MÜSLÜMANLAR ?AKSA´ İÇİN TEK SES OLDU

İSRAİL BAYRAĞINI YAKIP, LANET OKUDULAR ?

Kayseri, Nevşehir, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Niğde´de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar Cuma Namazı sonrası İsrail´in Mescid-i Aksa´ya yönelik ihlallerini protesto ettiler? İsrail Hükümeti aleyhine sloganlar atarak yaşananları lanetleyen protestocular dua edip, İsrail bayrağını yaktılar?
Kayseri´de ki protesto eyleminde Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar cuma namazı çıkışı Bürüngüz Camisi önünde bir araya gelerek İsrail´e tepki gösterdiler? İsrail aleyhtarı pankartlar taşıyan protestocular, tekbir getirdi ve slogan atarak Müslümanların ibadet hakkını engelleyen İsrail Hükümeti´nin tutumunu lanetlediler?
Protestocular adına kısa bir bildiri okuyan Anadolu Gençlik Derneği Melikgazi İlçe Başkanı Baki Coşkun, Filistin´de olup bitenleri yakından takip ettiklerini belirterek kardeşliğin gereği olarak tüm Müslümanların bu konuyla ilgili onurlu bir tutum ve davranış sergilemeye devam etmekten geri kalmayacağını vurgulayarak şunları kaydetti? ?Yine İsrail, yine kan, yine gözyaşı?
Siyonizmin son oyunu Mescid-i Aksa.Aslında nihai hedefine doğru adım adım ilerliyor Siyonizm. Yüzyıllarca yaşadığı gettolarda oluşturduğu kin dolu ideolojisiyle kurduğu devletinin büyük hedeflerini yani Büyük İsrail Projesini gerçekleştirmek için Allah´ın bize emanet ettiği ve ebedi hakikatin tapusu olan Mescid-i Aksa´yı ortadan kaldırmak için kirli bir tezgah kurdu.Kimse bunun, İsrail´in dediği gibi basit bir güvenlik olayı olduğunu söylemesin?
Biz İsrail´in güvenlik kavramından ne anladığını iyi biliyoruz.Mescid-i Aksa´da son zamanlarda yaşananlar, İsrail´in yürüttüğü kirli savaşın en önemli halkasıdır.
Çeyrek asırdır bölgemizde yaşanan kirli stratejinin de en stratejik ayaklarından biri Mescid-i Aksa´nın işgal girişimidir.Yani, Mescid-i Aksa´ya yapılan saldırılar, Afganistan, Irak ve nihayet Suriye´de yaşananlardan bağımsız ele alınamaz?
Kimileri inkar etse de, emperyalizmin çirkef cürufu bizim bölgemize boşaltılırken, İsrail, şimdi tam zamanı diyerek Mescid-i Aksa´ya saldırmıştır.?
Coşkun sözlerinin sonunda Mescit-i Aksa´nın işgaline dur demek için bütün Müslümanları birlik olmaya davet edip ?Buradan tüm dünyaya haykırıyoruz! Siyonist korsanların Mescidi Aksa´yı temellük etmesine izin vermeyeceğiz! Susarsak yok oluruz. Yutkunursak boğuluruz. Biliyoruz ki Siyonistler uluslararası toplumdan, uluslararası hukuktan değil sadece ve sadece ümmetten, Müslümanların öfkesinden çekiniyor. Ayağa kalktığımızda zalimlerin nasıl diz çökeceğini 15 Temmuz´da gösterdik. Bugün de Aksa için ayağa kalkma günüdür. Gün; öfkemizi tekbire, Eylemimizi yumruğa, Ve kararlılığımızı er meydanına dönüştürme günüdür. Gün Aksa için öfkeyi büyütmenin günüdür? ifadesini kullandı?
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen dualarda ümmetin selameti için Allah´a eller açılırken, protesto eylemi İsrail bayrağının yakılması ile notalandı?
Haber: Ceyhun Üsten



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”