MÜSİAD KAYSERİ ŞUBESİ BAŞKANI ÇOLAKBAYRAKTAR:''KTO BAŞKANLIĞI İÇİN ORTAK BİR ADAY BELİRLENMESİNİ BEKLİYORUM’’

MÜSİAD KAYSERİ ŞUBESİ BAŞKANI ÇOLAKBAYRAKTAR:''KTO BAŞKANLIĞI İÇİN ORTAK BİR ADAY BELİRLENMESİNİ BEKLİYORUM’’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Kayseri ticaret dünyasında yakında seçim sürecine girileceğini belirterek, ‘’Şehrimizdeki sivil toplum kuruluşları, iş dünyasının temsilcileri, akil in

Çolakbayraktar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Kayseri’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Çolakbayraktar yaptığı açıklamada, Şubat ayı başı ile Mart ayı sonu arasında belirlenecek tarihlerde Kayseri ticaretinin seçim atmosferi yaşayacağını kaydetti. Kayseri Ticaret Odası’na (KTO) kayıtlı yaklaşık 14 bin MÜSİAD üyesi bulunduğunu belirten Çolakbayraktar, ‘’Üyelerimizden beklediğimiz, Ticaret Odası seçimlerine fazlaca katkı koymaları ve gelip oylarını kullanmalarıdır. Daha demokratik, daha yüksek katılımlı bir seçim atmosferinin yaşanmasını talep ediyoruz’’ diye konuştu.
Kayseri Ticaret Odası Başkanlığı için aday olup olmayacağı şeklindeki bir soruya da Çolakbayraktar, şu cevabı verdi:
‘’Bizim birebir bir aday çıkarma gibi bir pozisyonumuz yok. Ama Kayseri’de malum olan gelenek şudur; her zaman sivil toplum kuruluşları ya da ticaretin önde gelen isimleriyle bir araya gelip, her zaman içinde bir konsensus içinde bir aday belirlenmiştir, bir aday çıkmıştır. Bu süreçte de bu böyle olacaktır. Şehrimizdeki sivil toplum kuruluşları, iş dünyasının temsilcileri, akil insanlar, belediye başkanları ve milletvekillerimizle birlikte, geniş bir katılımla, bir konsorsiyumla bu iş tamamına erecektir diye düşünüyorum.’’
-‘’TÜRK EKONOMİSİ İYİ YOLDA’’-
MÜSİAD Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Avrupa ve dünyada pek çok ülke ekonomik sıkıntı yaşarken, Türk ekonomisinin sağlam bir şekilde ayakta durduğunu belirterek, ‘’Türk ekonomisi iyi yolda, 50 yıldır IMF’den borç alan Türkiye, artık borç alan değil, borç veren bir ülke konumuna gelmiştir. IMF’ye 830 milyon dolar civarında bir borcumuz kaldı ve bunu da Nisan 2013 itibarıyla ödemiş olacağız. Yapılan anlaşmalar gereği de IMF’ye 5 milyar dolar vereceğiz’’ dedi.
Avrupa ve dünya ölçeğinde yaşanan küresel ekonomik krizin Türkiye’yi de etkilediğini ancak, sağlam temeller üzerinde duran Türk ekonomisinin ayakta kalmayı başardığını da vurgulayan Çolakbayraktar, ‘’Ekonomik krizden etkilenen ülkelerden İspanya’da işsizlik rakamları yüzde 25’leri, genç işsizlerin oranı da yüzde 50’leri aşmış durumda. 2012 yılını sıkıntılara rağmen aşmayı başaran Türk ekonomisinin 2013’te daha da toparlanacağını ve hükümetin koyduğu 2023 hedeflerine çok daha rahat ulaşacağını ümit ediyoruz’’ şeklinde konuştu.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya da yaptığı açıklamada, 2008 yılında gazetecilerin yıpranma haklarının ellerinden alındığını hatırlatarak, ''Neyse ki, basın meslek kuruluşlarının hükümet nezdinde yaptıkları girişimler olumlu sonuç verdi ve gazetecilere yıpranma hakkı yeniden verildi'' dedi.

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı