MÜMİN DULUN KUR'AN KURSU AÇILDI

MÜMİN DULUN KUR

Hayırsever hemşerimiz Mümin Dulun tarafından Fenese Yukarı Mahallesi Celal Baba Sokakta yapımı tamamlanan Mümin Dulun Kuran Kursunun açılışı ilçe protokolünün ve Develililerinin katılımıyla yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış programı daha sonra Çarşı Cami İmamı Fatih Arslan’ın Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti. İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak’ın Develi’deki eğitim faaliyetleri ve yapımı devam eden Kuran Kursları hakkında bilgiler vermesinin ardından söz alan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Sevgili Peygamberimizin “Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretenlerinizdir” hadisinden ilham alarak böylesi güzel bir binayı Develimize kazandıran Mümin Dulun kardeşimize ve ailesine teşekkür ediyorum. Rabbim hayrını kabul kazancını bereketli eylesin” dedi. Cabbar Başkanın ardından kısa bir selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven “Develimiz sadece Kayseri için değil Türkiye’miz için önemli insanlar yetiştiren bir havzadır. Develimizde gelecek nesillerden de ilim ehli insanların çıkması için böylesi bir tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu. Modern dönemde çalışan anne babalardan dolayı çocukların dinlerini sağlıklı bir şekilde öğrenememelerinin ileriden büyük bir probleme dönüşeceğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç “Develimiz işte bu tehlikenin farkında olarak hayırseverlerinin destekleriyle Kuran Kurslarını Develi’de artırarak doğru bilgiyle güzel nesiller yetiştirmenin gayreti içerisindeler. Bugün güzel bir açılışla sizlerle bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Rabbim bu güzel tesisleri yapandan ve destek olan herkesten razı olsun” açıklamalarında bulundu. Programın son konuşmasını yapan Develi Kaymakamı Murat Duru “Dinimizi doğru kaynaklarından öğrenmenin ehemmiyetini 15 Temmuz hadisesi bize çok net olarak öğretmiştir. İşte böylesi güzel kurslarda yavrularımızın din eğitimi almasına vesile olan Mümin Dulun kardeşime ve ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Cabbar Başkan kursu yaptıran Mümin Dulun’un babası Ahmet Dulun’a ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç’ Türk Bayrağı takdim etti. İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in yaptığı dua sonrası kursun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından kursun dersliklerini gezerek öğrenci ve öğreticilerle hasbihalde bulunan protokol, hayırsever hemşerimiz Mümin Dulun’un gıyabında babasına teşekkürlerini ileterek Fenese Yukarı Mahallesi ve Develi için hayırlı olması temennisinde bulundular.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ