MÜLKİ İDARE VE BAŞKANLARA

MÜLKİ İDARE VE BAŞKANLARA

ETİK LİDERLİK SEMİNERİ

HABERİ İZLE

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığınca düzenlenen Etik Liderlik Semineri” Valiliğin ev sahipliğinde Valilik Gültepe konferans salonunda yapıldı.

       Kamuda etik kültürünü yerleştirmek amacıyla Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığınca 2014-2015 yılları için planlanarak uygulamaya geçilen Etik Liderlik Semineri”nin Kayseri programına Vali Orhan Düzgün'ün yanı sıra Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, Kurul Üyesi Emekli Vali Muharrem Göktayoğlu ve Kayseri, Malatya, Sivas, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir illerinden mülki idare amirleri ve belediye başkanları katıldı.

Vali Düzgün, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı  Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, kamu yöneticilerinin vermiş olduğu kararların, uyguladıkları işlemlerin ve davranışların etik kurallarına uygun şekilde gerçekleştirmelerinin önemine işaret etti. Düzgün şöyle devam etti.

Etik kurallarının herhangi bir çıkar ve ayrımcılık içermeden, her düzeydeki kamu görevlisinin ilişkide bulunduğu çevreye ve kamuya karşı uyması gereken kurallar olduğunun altını çizen Vali Düzgün,  etik kuralların hukuk kuralları ile belirlenmemiş olsa dahi insan davranış kalıplarının içerisine yerleştirilmesi gereken bir olgu olduğunu ifade etti.

Etik kurallarının aslında milli kültürel geçmişimizde ve inancımızda da var olduğunu  ifade eden Vali Düzgün,  şunları kaydetti:

Bugün dile getirilen etik kuralları aslında bizim geçmişimizde, kültürümüzde, inancımızda var olan  kurallardir.  Milli Şairimiz Mehmet Akif'in Milli Marş ile ilgili meclis tarafından bir yarışma düzenlendiğinde göstermiş olduğu davranış etik anlamda bizim sahip olduğumuz kültürün en önemli göstergesidir. Milli Marş ile ilgili bir ödül konulduğunda yarışmaya katılmaması ve daha sonra Milli Marş için konulan ödüle rağmen yarışmaya gönderilen pek çok eserin kıymete değer bulunmaması sebebiyle, kendisine bu ödülün verilmeyecek olması halinde yarışmaya katılabileceğini ifade etmiştir. Aslında kendisi o dönemde Altındağ'da Hamam önü olarak isimlendirilen mütevazi bir evde kiralık olarak belki paltosu bile bulunmadan çok zor şartlar altında yaşamaktayken,  kendisine birkaç ev alabilecek kadar değerli bir ödülü reddederek İstiklal Marşımızı yazmıştır.

Konuşmasında, Kayseri'nin Ahiliğin en önemli merkezlerinden birisi olduğunu anlatan Vali Düzgün,  o dönemlerden beri ilke ve prensiplerin olduğunu, Eline, beline, diline hakim ol” ve Aşına, eşine ve işine sahip ol” öğütlerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

 

Vali Düzgün, Biz kamu görevlilerinin bu görevlerini yerine getirirken gerek ahilik teşkilatları, gerekse de inancımızdan ve yüzlerce yıllık milli kültürümüzden kaynaklanan bu ilkelere sahip olmamız onları yaşatmamız, kamu idarecileri olarak takdir yetkilerimizi kullanırken toplum nezdinde eleştirilebilecek olacak davranışlardan kaçınmamiz son derece önemlidir.” diye konuştu.

 Açılış konuşmasının ardından Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat tarafından, seminere katılan mülki idare amirleri ve belediye başkanlarına Etik Liderlik” semineri verildi.

sesli

 Kurul Üyesi Emekli Vali Muharrem Göktayoğlu da seminere katılanlara Etik kavramının önemini anlattı. Seminere katılan 6 ilden yöneticiler öğle yemeğinin ardından Kayseri'nin tarihi ve kültürel değerlerinin yerinde incelenmesine yönelik düzenlenen geziye katıldı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”