MÜKEMMELLİK ZİRVESİ RİSK VE LİDERLİK TOPLANTISI

MÜKEMMELLİK ZİRVESİ RİSK VE LİDERLİK TOPLANTISI

BAŞKAN AKAY: ?TÜRKİYE´DE KRİZLER İYİ DEĞERLENDİRİLİRSE, FIRSATA DÖNÜŞÜR?

Mükemmellik zirvesi Risk ve liderlik toplantısında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, ?Türkiye´de krizler, iyi değerlendirenler açısından fırsata dönüştüğü kanaatindeyim´ dedi.

KalDer Kayseri Temsilciliği tarafından 5 inci Erciyes Mükemmellik Zirvesi, Kayseri Ticaret Odası Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı salonunda düzenlendi. Zirveye ev sahipliği yapan Kayseri Ticaret Odası Başkan vekili Selcan Erişen, zirvenin iş dünyası için önemine değindi ve böyle bir organizasyonun Kayseri Ticaret odasının ev sahipliği yapmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Muka Elektonik San. Tic. A.Ş.Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Kantarcı Kayaoğlu´nun Oturum Başkanlığını yürüttüğü ?Vizyoner Liderin Kriz Ve Risk Yönetimi? panelinde konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker´in 2011 yılı öncesinde batma durumunda iken riskler alınarak zirveye nasıl taşıdıklarını, Kayseri Şeker´in önceki yönetim tarafından batırılmaya getirilme aşamaları ve Bakanlık tarafından kendilerinin görevlendirilme sürecini anlatarak Kayseri Şekerde nasıl risklerle karşılaşıldığı ve bu durum karşısında kendilerinin nasıl sorumluluk altına girip riskler aldıklarını örnekleri ile tek tek anlattı.

Başkan Akay, ?Böyle işleri başarabilmek için adaletli, şeffaf, cesaretli, güvenilir olmak, insanları inandırmak, birlik bütünlük ortamı oluşturmanın yanında aile iklimi oluşturmanız gerekiyor. Bizim Büyük Kayseri Şeker ailesi olarak geniş bir kitlemiz var. Kayseri Şeker şu anda 6 ilde, 40 ilçede, 450 köyde 14.500 aktif çiftçi, münavebe yıllarındaki diğer çiftçilerle birlikte yaklaşık 20 bin çiftçi ile sözleşmeli üretim yapıyor. 4.500 çalışanı, 3 fabrikası,6 şirketi var. Biz Kayseri Şeker´e Devlet tarafından görevlendirildiğimiz için bu 20 bin çiftçi ailesi önce her şeyin sorumlusu olarak bizi gördüler ve biz arabanın arkasında gelirken para doldurulmuş olarak geldik zannettiler tabi öyle değildi. Bizim, becerimizi, maharetimizi, tecrübemizi, bilgimizi ortaya koymamız gerekiyordu. Bu anlayış içerisinde uzun yıllar gerçekten mücadele edildi ve onun sonucunda geldiğimiz nokta itibarı ile Kayseri Şeker, Türkiye´de kendi sektöründe dev olma iddiasında olan bir kuruluş haline geldi. Biz Kayseri Şeker olarak hem tarımsal üretimde, hem işletme üretiminde Avrupa ile yarışma iddiasındayız. Bu sıkıntıların geçici olduğu inancıyla Turhal´ı kendi bünyemize katmamızın yeni adımlara vesile olabileceğini düşünüyoruz. Bizim özellikle kriz yönetimi konusundaki anlayışımız şudur; Biz işlerimizde istişareye çok önem veririz. Mesela Kayseri Şeker´in farklılıklarından bir tanesi Türkiye de hiçbir kuruluşta olmayan Çiftçi Meclisimiz var. Bu Mecliste her bölgeden 250-300 kişi civarında çiftçi temsilcilerimiz bulunmaktadır. Çiftçi Meclisimizle yılda en az 3-4 kere toplanır ve birlikte istişare ederiz. Bunun dışında bir sorunumuz olduğu zaman gerek yönetimimiz gerekse yöneticilerimizle birlikte bu sorunu nasıl çözeceğimiz konusunda tabi fikir alışverişinde bulunuruz. Şimdiye kadar izlediğimiz bu yol çerçevesinde hep isabetli gelişmeler kaydettiğimizi görüyoruz. Yani krizler bizim açımızdan fırsata dönüşüyor inancındayım böyle devam edecek ümidindeyim.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti