MUHASEBE HAFTASI BAŞLADI

MUHASEBE HAFTASI BAŞLADI

GÜMÜŞOLUK ?SORUNLARIMIZI DİYALOG´LA ÇÖZMELİYİZ?

 

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebeciler Haftası yurt genelinde ve ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası´nın öncülüğünde tertiplenen ilimizdeki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı´nda ki Atatürk Anıtı´na çelenk konulması ile start verdi ve Oda yöneticilerinin Valik, Büyükşehir Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti ziyaretleri ile sürdü?
Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´na çelenk konulması ile başlayan kutlamalarda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından basın açıklaması yapan Kayseri Serbest Muhasebeci - Mali Müşavirler Odası Başkanı Baki Gümüşoluk, ?İşletmelerin muhasebe ve denetim sistemini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleği, önemli sorunlar içerisinde bulunmaktadır. Bu sorunları diyalog ve işbirliği içinde çözmeliyiz? ifadesini kullandı..
Basın açıklamasının ardından Başkan Gümüşoluk ve Oda Üyeleri Vali Orhan Düzgün´ü makamında ziyaret ettiler.
Vali Düzgün, ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederek, bütün oda mensubu çalışanların haftasını kutladığını belirtti. Geçen hafta kutlanan Vergi Haftası´nı hatırlatan Vali Düzgün, vergi memurluğu ile mali müşavirliğin birbirine çok yakın meslekler olduğunu ve mali müşavirler ile muhasebecilerin mükelleflerle devlet arasında bir köprü vazifesi gören önemli meslek grupları içerisinde yer aldığını ifade etti.
Heyet daha sonra büyükşehir belediye başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de Muhasebeciliğin toplumun tüm kesimini ilgilendiren bir meslek dalı olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti? "Bir resmi kurum da olsa, bir ticaret erbabı ya da şirket de olsa muhasebe ile işi olmazsa olmaz. Yani herkesin bu sektörle işi mutlaka olur. O yüzden ayrı bir önemi var. Hükümetimizin yaptığı bazı çalışmalar sizi bir hayli rahatlattı. Özellikle kayıt altına alınması, kayıt dışı eleman çalıştırılması ve kayıt dışı gelir elde edilmesinin önüne geçilmesi sizin işinizi kolaylaştırdı. Ayrıca elektronik ortama geçilmesi, e-fatura ve e-defterin devreye alınması sizleri rahatlatacak ve kamu açısından da kontrolü kolaylaştıracak"
HABER : SÜLEYMAN ERDOĞAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor