MUCİZEVİ TEDAVİ KÖK HÜCRE

MUCİZEVİ TEDAVİ KÖK HÜCRE

Erciyes Üniversitesinde geçen yıl kurulan Genom ve Kök Hücre Merkezi, Kay Tv`ye kapılarını açtı. Çalışmalarına başlayan merkez 1 yıldır gelinen yeri ve çalışmalarını anlattı. Kök Hücre tedavisi bir çok hastalığa derman olacak nitelikte.

2013 yılında tamamlanan Genom ve Kök Hücre Merkezi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çağın tedavi edilemeyen bir çok hastalığı, Kök Hücre Tedavisi ile şifa olacağı söyleniyor. Peki bu mümkün mü? Biz de mikrofonumuzu Genom ve Kök Hücre Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul`a uzattık;(00:33) `` Gen Kök, Erciyes Üniversitesi bünyesinde kurulan, biyolojik bilimler alanında araştırma yapan, bir araştırma merkezi. Temel olarak 10 ayrı departmandan oluşuyor`` dedi. compact bir araştırma merkezi olduğunun altını çizen özkul, kayseri de kurulan böyle bir merkezin, Türkiye de tek olduğunu söyledi.

 

Kayseri de kurulan bu merkezde 1) Araştırmalar yapılıyor, 2) ilgili mezunlara eğitim veriliyor 3) Kök Hücre satışı ve Gen Nakli yapılıyor. Türkiye de tek olan merkez 8000 metrekare kapalı alana sahip.

 

Yapılan çalışmalar içerisinde Özkul;(01:00) `` virüsten bakteriye yaşayan bütün organizmaların her türlü genom analizleri yani dna mutasyon analizleri, kalıtsal analizleri, bitkilerdeki dayanıklılık testleri çok değişik alanlarda faaliyet gösteren büyük bir fabrika diyebiliriz`` şeklinde konuştu.

 

Hastalıklara yapılacak tedavi sürecini ise şu şekilde belirtti; (01:44) `` öncelikle hastanın doktoru böyle bir talepte bulunacak, ardından biz gerekli hücreyi üretir ve veririz. üretilen hücreyi hastaya verebilmek içinde sağlık bakanlığından akralize olmanız gerekiyor. Bizde ürettiğimiz hücreyi hastaya çok rahat ve sağlıklı bir biçimde verebiliyoruz. ``

 

Hastalıklara şifa olacak Kök Hücre naklini ise;(02:32) `` esasında Kök Hücre nakli hep vardı, biz yeni farkında olmaya başladık, Kök hücre genel olarak bir dağın genel adıdır, içerisinde küçük küçük tepeleri olan kök hücrelerde vardır. kök hücreler kendilerine benzer hücreler oluşturabiliyorlar ve başka hücrelere değişebiliyorlar. en iyi kök hücre yumurtadır. yumurta bir organizmayı örneğin seni yapabiliyor beni yapabiliyor. bu yetenekte olan kök hücrelerimiz olduğu gibi sadece bir deri yapabilen yahut sadece bir kası yapabilen kök hücrelerimizde var. yani farklı yeteklere sahip olan kök hücrelerimizde var.`` dedi.

 

(07:00)Ayrıca Özkul; `` kök hücre bozulmuş bir sistemi tamir edebilme yeteneğine sahip, örneğin bir kaza oldu ve insanın belden aşağısı tutmuyor, oraya kök hücre vererek yani sinir sisteminin birbirleriyle kontak kurması sağlanabilir, kalp krizi geçiriyorsunuz kalbinizin bir miktarı ölüyor oraya kök hücre vererek, orayı yeniden hücrelendirilmeye çalışılıyor`` dedi. Ancak bu müdahalelerin belli bir zaman kısılaması olduğununda altını çizdi.

 

(08:35)Son olarak Özkul, sözlerini şu önemli ayrıntıya dikkat çekerek tamamladı; `` kök hücrenin bazı bilinen yan etkileri var, kök hücrelerin çok yetenekli olmasından dolayı, örneğin kanser tedavisinde kullanıyorsanız, normal hücreler gibi davranabilir fakat kanserli hücre gibi de davranabilir. Veya bir organınızda kemik oluşturmaya da çalışabilir. nitekim yüz uygulamaların cilt altı uygulamalarında orada küçük kemik dokuları gelişebilir.`` şeklinde konuştu.

 

Bu merkez yapılmadan önce dünyanın bir çok yerine ziyaretlerde bulunup araştırmalar yapıp ondan sonra bu merkezin inşaa edildiğini söyleyen Özkul, 60`a yakın bir araştırmanın devam ettiğini belirtti. ayrıca merkezde 19 adet öğrencinin master yaptığını, bir yıl içerisinde ise 5 hastaya kök hücre naklini başarılı olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı