MÜCADELEYE ÇALIŞIYOR

MÜCADELEYE ÇALIŞIYOR

ÇOCUK İSTİSMARININ ÖNÜNE GEÇEBİLMEK VE MİNİK BEDENLERİN EĞİTİMLE BULUŞMASI İÇİN ÇALIŞAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINA BAĞLI ÇOCUK VE GENÇLİK MERKEZİ İL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYA ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN BİR DİZİ ETKİNLİKLE VAT

Cumhuriyet Meydanında stant açan Çocuk ve Gençlik Merkezi il müdürlüğü yetkilileri vatandaşlara çalışan çocuklar ve çocuk istismarını anlatan broşürler dağıttı.

 

Amaçlarının aile ve toplumu bilgilendirmek olduğunu belirten Çocuk ve Gençlik Merkezi İl Müdürü Şahin Ertarhanacı, “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle mücadele günü BM ve Unesco tarafından kabul edilmiş bir gündür. Bizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan Çocuk ve Gençlik Merkezimiz marifetiyle bazı etkinlikler düzenliyoruz.”diye konuştu. Kayseri’de altı yıldır bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Halkımızı çalışan çocuklar ve çocuk istismarı konusunda bilgilendirmek adına broşürler dağıtıyoruz. Aile ve Toplumu bilgilendirmek adına yaptığımız bu faaliyetimiz gün boyu devam edecek ve diğer faaliyetlerimizde hafta boyunca gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Vatandaşları sokakta karşılaştığı çocuklara para vermemeleri konusunda da uyaran Ertarhanacı, “Bizim hedefimiz çocuklarımızın okumaları, eğitime yön vermeleri ve çocukça yaşayabilmeleridir. Zaman zaman gördüğümüz üzere mendil satan yada bir köşede tartı ile bekleyen çocuklarımız var. Bu çocuklarımızdan alışveriş yapılmaması ve acıma duygusuyla yaklaşıp para vermemeiz gerekiyor.Çünkü bu durum teşfik edici bir durumdur oluştururyor” dedi. Vatandaşlarımızdan talebimiz yol kenarlarında mendil satan, tartıcılık yapan yada uçucu madde kullanan çocuklar gördüklerinde Çocuk ve Gençlik Merkezlerine haber vermeleridir. Biz bu çocuklarımızla ve aileleriyle ilgilenmek için gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Çalışan çocukların durumu konusunda mikrofon uzattığımız vatandaşların cevapları ise toplumumuzun konuya olan bakışını yansıtma adına son derece dikkat çekiciydi.

 

 



Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği