MORAL ZİYARETİ

MORAL ZİYARETİ

AK PARTİ HEYETİNDEN DEPREMZEDELERE MORAL ZİYARETİ

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır ve İl Kadın Kolları Başkanı Venhar Bakırdaşı Van'da meydana gelen depremin ardından kente gelen depremzedeleri, ziyaret etti.

İldem bölgesindeki TOKi evlerine yerleştirilen 21 ailenin bulunduğu binayı ziyaret eden AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır ve beraberindeki heyet, onlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Ziyarette konuşan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Venhar Bakırdaşı, Belediyelerin ve sosyal hizmetlerin depremzede ailelerin her türlü ihtiyaçları ile yakından ilgilendiklerini, AK Parti İl Kadın Kolları olarak da yardıma hazır olduklarını söyledi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Gündeş Bakır, Van şehrinin çok büyük bir felaket yaşadığını belirterek, " Türkiye daha öncede büyük depremler yaşamıştı. Ama hiç biri bu kadar büyük boyutlarda olmamıştı. Van'da iki büyük depremin ardından, 100'lerce artçı meydana geldi. Türkiye'de böyle bir deprem aktivitesi olan bir başka ilimiz olmadı. Kocaeli ve Düzce illerinde de deprem oldu ama, deprem sonrasında Van'daki gibi yüzlerce artçı şok yaşanmadı. Van'da yeni evleriniz yapılana kadar bizim misafirimizsiniz. İnşallah yeni bir Van kurulacak. Yeni bir Van kurulduğu zaman depreme dayanıklı, her türlü sosyal donatısı olan, çocuk oyun alanları, alış-veriş merkezleri, okulları ve hastaneleri ile birlikte yepyeni bir Van kurulacak. Sıkıntılarınızı en kısa zamanda atlatmanız için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz" dedi.

Kayseri Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Naim Dural' da, Van ilinden deprem sonrası 86 aile ve 463 kişinin Kayseri'ye geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu ailelerden 45 aile 246 kişi de kendi imkanları ili Kayseri'ye geldiler. Bu ailelerin 217 kişisi ise, devletin imkanları ile geldiler. Bu bina da 21 aile 197 kişi ikamet etmekte. Geriye kalan 38 aile ise, çeşitli misafirhanelerde kalmaktalar.

Depremzedelerden Fatoş Acar ise, Kayseri'de olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyerek, " İlk geldiğim sıralarda alışmakta zorlandım ama şimdi çok mutluyum. İlk zamanlarda çarşıya çıktığım zaman yabancılık çekiyordum ama artık öyle bir sorunum kalmadı. Kendimi Kayseriliymiş gibi hissediyorum" şeklinde konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”