MOBİLYANIN BAŞKENTİ

MOBİLYANIN BAŞKENTİ

TÜRKİYE´NİN EN BÜYÜK MOBİLYA ÜRETİCİSİ OLAN KAYSERİ´DE 8.FUAR AÇILDI

8. Kayseri Mobilya Fuarı, Organize Sanayi Bölgesi TÜYAP Uluslar arası Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı. Açılışta konuşan Vali Şehmus Günaydın, ?Bizler mobilya sektöründe ülkemizin en önemli marka şehriyiz. Bugün hedefleri ortaya koymak çok güzel ama hedefleri gerçekleştirmek için çok daha fazla çalışmak zorundayız? dedi.

8. Kayseri Mobilya Fuarı, Organize Sanayi Bölgesi TÜYAP Uluslar arası Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı. Açılışa Vali Şehmus Günaydın, MHP Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk,  AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Boydak Holding ceo´su Alpaslan Baki Ertekin, ilçe belediye başkanları STK ve esnaf odaları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Kayseri denilince en önemli sektörlerden birisi olan mobilyanın en büyük buluşmasını gerçekleştiriyoruz.? Diyerek şunları kaydetti. ?Biraz sonra fuar alanını ziyaret ettiğinizde sizlerde şunlara şahitlik edeceksiniz. Ülkemizde uluslar arası alanda düzenlenen fuarlardan nitelik açısından hiçbir farkı olmayan hatta artıları olan fuarın açılışını yapacağız. Tek bir eksikle, her zaman yaptığımız işte bir eksiklik göreceğiz ki bunu da tamamlayıp daha ileriye taşıyalım. Bugün katılımcısı açısından ulusal yurt dışından gelen yabancı ziyaretçileriyle de uluslar arası nitelikteki fuarı açıyoruz. Ama Allah nasip ederse ileriki yıllarda ikinci holümüzün de açılması sonrasında katılımcısı bakımından ziyaretçisi bakımından da uluslar arası iddiada Kayseri´ye yakışır fuarlara da ev sahipliği yapacağız. ?

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan ise konuşmasında şunları ifade etti. ?İhracat ve ithalat rejiminin mükemmel olduğu, esnafın, sanayinin, tüccarın önünün açıldığı, desteklendiği girdi maliyetlerinin düşük olabilmesi için başta elektrik ve enerji kaynaklarının ucuz olduğu bir sistemin oluşmasıyla birlikte 2018 yılı itibariyle Türkiye Cumhuriyetinin mobilya ihracatı metal dâhil 2,7 milyar dolar. Ben iddia ediyorum ki kısa vade de bu rakam 10 milyar dolar, uzun vade de 20 milyar dolar olacaktır ve olmalıdır.?

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise mobilya sektöründeki 2,5 milyar dolarlık ihracat rakamını daha yukarılara çekmeleri gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu. ?Günümüzde tüm sektörlerde yaşanan gelişmeler rekabetin yoğun olarak yaşandığı ortamları doğurmuştur. Bugün sadece kaliteli malı üretip pazara sürmek, başarı için yeterli değildir. Fuarlar, üreticilerle müşterileri buluşturan önemli bir köprüdür. Görsellik günümüz dünyasında giderek önemi artan bir olgudur. Türkiye ekonomisi için fuarcılık ve mobilya sektörleri çok büyük önem taşımaktadır. Mobilya sürekli bir pazar arayışı ve girişimci yapısı sayesinde son on yılda yaptığı ihracat atağıyla dünya sıralamasında on üçüncü sırada yer almıştır. Verilere göre Türkiye mobilya sektöründeki ihracatı 2,5 milyar dolar civarındadır. İnşallah hep birlikte bu rakamı çok daha yukarılara çekeceğiz.?

Kayseri mobilyanın başkentidir. Kayseri´nin girişine mobilyanın başkenti yazdıracağımı belirtmek istiyorum diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç  ise sözlerini şöyle sürdürdü. ?Ayrıca Kayseri genlerimize işlemiş olan ticaretin ve endüstrinin de merkezi. Bu şehre bir çivi çakan, emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Kayseri´nin bundan sonra turizmle anılır hale gelmesini sağlamak aslı vazifemiz olacak. Erciyes´e yaptığımız Yüksek irtifa Kamp Merkezi ile Kayseri sporun da merkezi olacak. Turizmin merkezi olmak için gerekli çalışmaları birer birer hayata geçiriyoruz. Her attığımız adıma sahip çıkan Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Bizleri dinliyor ve destek oluyorlar.?

MHP Milletvekili Baki Ersoy ise tarihe tanıklık ettiklerini söyleyerek şunları belirtti. ?Bugün bu tarihi güne tanıklık etmekten çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Az önce TÜYAP Genel Müdürümüz çok önemli ifade kullandı. Dedi ki; Çadır fuarcılığından modern fuarcılığa bir geçiş yapılıyor. Bugün Kayserimizde biz buna tanıklık ediyoruz.  Kayseri gerçekten kendisini aşmış durumdadır. Kayseri mobilyanın başkenti haline gelmiştir. Bu fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ?

Son olarak konuşan Vali Şehmus Günaydın ise, Bizler mobilya sektöründe ülkemizin en önemli marka şehriyiz. Bugün hedefleri ortaya koymak çok güzel ama hedefleri gerçekleştirmek için çok daha fazla çalışmak zorundayız, diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.  ?Bizler mobilya sektöründe ülkemizin en önemli şehriyiz, marka şehriyiz. Ama bu başarı bizleri rehavete sürüklemesin. Dünya da her gün rekabet daha acımasız bir şekilde devam ediyor. Dünya da rekabet çok küçük karlarla devam ediyor. Bizim bu rekabette var olmamız ayakta kalmamız ve ileriye doğru kararlı bir şekilde yürüyebilmemiz için yeniliğe açık olmamız gerekiyor. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerini de yoğunlaşmamız lazım. Ürünlerimizi çeşitlendireceğiz yeni yeni ürünler ortaya koyacağız ki dünyayla rekabet edebilelim. Ortaya konan hedeflere ulaşalım.  Bugün hedefleri ortaya koymak çok güzel ama hedefleri gerçekleştirmek için çok daha fazla çalışmak zorundayız. ?

Konuşmaların ardından 8. Kayseri Mobilya Fuarının açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılar daha sonra mobilya fuarını gezerek bilgi aldılar.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi