MOBİLYADA İVONASYON

MOBİLYADA İVONASYON

“Mobilyada İnovasyon ve İhracat” semineri düzenlenecek - MOBİLYADA İHRACATIN ARTMASI YENİLİKÇİLİĞE BAĞLI Kayseri’de 9 Ocak 2012’de “Mobilyada İnovasyon Ve İhracat” konulu seminrer düzenleyeceklerini ifade eden Akdeni

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Bülent Aymen, Türkiye sanayisinin önemli kalemlerinin başında gelen mobilya sektörünün, işyeri sayısı ve yarattığı istihdam ile önemli bir sektör olmasına karşın ihracattan aldığı payın istenilen seviyede olmadığını belirtti. Türkiye’nin mobilya ihracatının son yıllarda önemli oranda artış sağladığını kaydeden Aymen, ancak bu rakamların dünya mobilya sektörünün dış ticaret hacmi ve Türkiye mobilya sektörünün potansiyeli göz önüne alındığında çok yetersiz kaldığının altını çizdi. Mobilya sektörünün gelişimi için ihracatın artmasının elzem olduğuna dikkat çeken Aymen, “Mobilya sektöründe rekabetin şiddeti her geçen gün artarken, geleneksel yöntemler ile bu rekabete ayak uydurmak ve ihracat artışı sağlamak da pek mümkün görünmemektedir. Bu nedenle ülkemiz mobilya sektörünün, tüm dünyada önemi gittikçe artan ve özellikle mobilya sektörü için artık kaçınılmaz hale gelen tasarım, markalaşma ve inovasyon gibi yenilikçi ve çağdaş yaklaşımlara yönelmesi hayati önemdedir. Çünkü ancak bu kavramlar ile daha yüksek katma değer yaratmak mümkün olacak, krizlere karşı direnç artacak ve ülkemiz mobilya sektörü dünya ticaretinde adından söz ettirebilecektir” dedi.

Mobilya sektörünün ihracattan daha fazla pay alabilmesini sağlamak amacı ile mobilya sektörünün lideri ve önemli mobilya üretim merkezi olan Kayseri’de 9 Ocak 2012 tarihinde “Mobilyada İnovasyon ve İhracat” konulu bir seminer düzenleyecekleri bilgisini de veren Aymen, tüm mobilya camiasını seminere katılmaya çağırdı.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı