MOBİLYA ÜRETİMİNE

MOBİLYA ÜRETİMİNE

10 MİLYON AVROLUK TESİS DESTEĞİ

Kayseri´de mobilya üretim sektöründeki işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak yaklaşık 10 milyon avro bütçeli Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi (MOBİTEK) kapsamında oluşturulacak mobilya üretim tesisinde orta ve küçük ölçekli işletmeler bir araya getirilecek.

Avrupa Birliği hibe projesi ile başlayan ve esnafın kümelenmesiyle devam eden MOBİTEK, orta ve küçük ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği Mali İşbirliği ile finanse edilen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca desteklenen MOBİTEK, Orta Anadolu Kalkınma Birliği, Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ile Kayseri Marangozlar, Döşemeciler ve Mobilyacılar Odasının, AB ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ortak yürüttüğü Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında oluşturuldu.

Mobilya üretim tesisinin tamamlandığı proje kapsamında satışların yapılabileceği mobilya dekorasyonuyla ilgili büyük bir alışveriş merkezi de kurulacak.

Orta Anadolu Kalkınma Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ana hedeflerinin üreticilerin bir araya gelerek ortak iş yapabilme imkanlarının arttırılması olduğunu söyledi.

Çolakbayrakdar, MOBİTEK ile mobilya üreticilerinin altyapılarını güçlendirdiklerini belirterek, dünya markası olmaları yolunda ilerlemelerini hedeflediklerini dile getirdi.

"Kayseri, dünyaya adını duyuracak"

MOBİTEK´in mobilya üreticilerinin yeni pazarlara girebilmesi adına önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Burası küçük ve orta ölçekli işletmelerin ortaklaşa kullanabileceği bir fabrika. Buradaki makinelerin birçoğu Türkiye´de kullanılmıyor. Son derece yüksek teknolojiye sahip makineler. İnşallah burası ile beraber Kayseri sanayisi, yeni yeni ürünler üretmeye başlayacak, yeni pazarlara açılacak. MOBİTEK ile dünya pazarında Kayseri adını duyuracak. Burası Avrupa Birliği Hibe Projesi ile başlamış bir proje.

Yaklaşık 10 milyon avrolu bir proje. Geldiğimiz noktada her şeyi tamamlandı. Buradaki mobilya kümelenmesi içinde 840 işletmeci var. Buradan sadece 840 kişi değil, farklı işletmeler de faydalanabilecek. Binleri aşan imalatçı buradan faydalanabilecek."

Çolakbayrakdar, büyük bir alışveriş merkezinin tasarlandığı projenin tamamlanmasıyla Kayseri´nin mobilya sektörünün merkezi haline geleceğini dile getirdi.

Mobilyanın yanı sıra ilgili sanayicilerin ihtiyacı ürünlerin de üretileceğine dikkati çeken Çolakbayrakdar, tesis sayesinde sektör firmalarının ihtiyaçlarını, iş planlarını ve hedeflerini gerçekleştirme imkanı bulacaklarını ifade etti.

Çolakbayrakdar, MOBİTEK´in Türkiye´de örnek olduğunu, Kayseri´ye gelip projeleri yerinde inceleyen iş adamları ve belediye başkanlarının, kendi şehirlerine aynısını uygulamak istediklerini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"