MISIR`DA ÖLENLER İÇİN KAYSERİ`DE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINACAK

MISIR`DA ÖLENLER İÇİN KAYSERİ`DE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINACAK

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş, Mısır da yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı seçilmiş olan Muhammed Mursi`ye karşı darbe yaparak yönetime el koyan Mısır Ordusu`nun, savunmasız halkını katletmeye başladığını belirterek, ``Kayseri halkımızı, M

Ahmet Taş, yaptığı açıklamada, ``Kahire’nin Adeviye Meydanında toplanıp sayıları milyonları bulan Mısır halkı kendi seçtiği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye destek için silahsız, saldırısız destek mitingleri düzenlemeye başladı. Amaçları darbeye karşı durmak; Mısır halkının iradesine sahip çıkmaktı. ABD ve AB gibi emperyalist batılı güçler ve onların işbirlikçisi, halklarının egemenliğini batılılara peşkeş çeken Orta Doğu`nun kral, despot ve cunta idarecilerinin ve eli kanlı İsrail’in destek verdiği Mısır’ın darbeci cunta yönetimi, Adeviye Meydanında sabah namazı kılmakta olan Mısır halkına karşı silahlarını doğrultarak katliam yaptı. Tarihte emsali görülmemiş bir katliama imza atarak kendi halkını katlederek katilliğini ortaya koydu. Mısır Ordusunun sabah namazını kılmakta olan Mısır halkına karşı yaptığı katliamda 5’i çocuk 53 masum insanın öldüğü, 1000’in üzerinde insanın da yaralandığı basına yansımış bulunmaktadır`` ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak, haklı davasında Mısır halkının yanında olduklarını kamuoyuna duyurup, katliamda hayatını kaybeden Mısırlılar`a Allah`tan rahmet, Mısır halkına başsağlığı dilediklerini kaydeden Taş, ``Kayseri halkımızı da 12 Temmuz Cuma günü Hunat camisinde Cuma namazını müteakip Mısırda hayatını kaybeden kardeşlerimiz için kılacağımız gıyabi cenaze namazı ve tüm mazlumlar için yapacağımız duaya davet ediyor, haklı davalarında her zaman Mısır halkının yanında olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz`` dedi.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı