MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI

MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI

Miraç Kandili münasebetiyle belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlar ile oda başkanları mesaj yayınladı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, MİRAÇ KANDİLİ NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI

TEDBİR BİZDEN TAKDİR ALLAH’TAN

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında koronavirüs salgınına da değinerek, bugünlerin Allah’a sığınarak ve tedbiri elden bırakmayarak atlatılacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sevgili Peygamberimizin Rabbimizin huzuruna çıktığı bu kutlu yolculuğun İslam aleminin en önemli günlerinden olduğunu belirtti. Miracın her türlü olumsuzluklardan arınarak yükseliş ve alemlerin yaratıcısına yönelişi simgelediğini de ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, böyle kıymetli günlerin ve gecelerin kıymetini bilmemiz gerektiğini söyledi.

Mesajında tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına da değinen Başkan Memduh Büyükkılıç, “Dünya ve ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Koronavirüsün ülkemizde ve ilimizde yayılmaması için yoğun gayret içerisindeyiz. Temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını tüm alanlarda kesintisiz uyguluyoruz. Bizler tedbiri elden bırakmayacağız. Bizler de bir süre kalabalık ortamlara girmeyeceğiz ve ilimizde etkisini azaltabilmek için daha dikkatli davranacağız. Bu hayırlı gecede de dualarımızı evimizde ederek, gönül birliği içerisinde olacağız” dedi.

Mesajında her güçlüğün üstesinden elbirliği ile gelineceğini de vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Bu düşüncelerle başta hemşehrilerimiz olmak üzere İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, şehrimiz, ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

EN HAYIRLI GECELERDEN BİRİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında  “Peygamber Efendimiz’in, Yaradan’ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili’nin tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Recep ayının 27’inci gecesine denk gelen Miraç Gecesi’nin insanlık için bir nevi kurtuluş olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, bu mübarek geceyi iyi değerlendirmek gerektiğini vurguladı. Yapılan ibadetlerin yanı sıra edilen duaların da büyük önem taşıdığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “İçerisinde bulunduğumuz dönemde, İslam Alemi için birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Bu vesileyle dualarımızı; yalnız şahsımız için değil, ailemiz, şehrimiz, ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlık için etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandili’ nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini diler, aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin Miraç Kandili’ni kutlarım” ifadelerini kullandı.

 

 

BAŞKAN YALÇIN'DAN ‘MİRAÇ KANDİLİ’ MESAJI

HUZURA ERMENİN YOLUNU GÖSTERİR

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın, mesajında bu gecenin önemine dikkat çekerek, Peygamber Efendimizin (sav) bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakk’ın huzuruna kabulünün insanlık adına çok büyük bir olay olduğuna dikkat çekti.

Başkan Yalçın mesajında şunları kaydetti:

"Miraç Kandili, inancımızda peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi olayıdır. Bu 'büyük buluşma' bizlere insanın mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmesinin yolunu gösterir. Bu gecede farz kılınan ve bizzat peygamberimiz tarafından müminlerin miracı olarak nitelendiren namaz da, iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder. Bu nedenle bu gece biz inananlar için ayrı bir önem ve mana taşır. Bunun kadri kıymetini bilerek geceyi değerlendirmeliyiz.”

Başkan Yalçın, mesajında bu gecede ümmeti Muhammed’in selameti için bol bol dua edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bu vesile ile başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm inananların kandilini tebrik ediyorum. Ayrıca yüce Rabbimizden Miraç hürmetine, tüm insanlığı yer, gök afetlerinden ve salgın hastalıklardan korumasını niyaz ediyorum" dedi.

 

ÇOPUROĞLU: SIRRI VE BEREKETİ BOL BİR GECE

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu Miraç Kandili nedeni ile bir mesaj yayımladı. Çopuroğlu mesajında; ‘’Miraç Kandili sırrı ve bereketi içinde barındıran önemli gecedir’’ dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu mesajını şöyle sürdürdü; Miraç Kandili içinde birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran bir gecedir. Bu gecenin insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.  Başkan Şaban Çopuroğlu, Miraç, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V) Mekke döneminde bir gece Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Mevla’mızın huzuruna çıktığı hikmet yüklü yolculuğudur. Böylesi bir geceye intikal etmemiz, ulaşmamız ve bu gecenin feyzinden hep birlikte yararlanmamamız gerekmektedir. İki mübarek mabet olan Mescid-i Harâm ve Mescid-i Aksâ’dan göklere uzanan bu kutlu yolculuk, Efendimizin şahsında insanlığın önüne açılan büyük bir ufuk olmuştur. Allah’ın rahmetine, azametine ve kudretine görkemli bir şahitliğin yanı sıra varlığın özüne ve anlamına yapılan ciddi ve samimi bir yolculuk olduğunu da görmeliyiz. Miraç Kandilinin diğer önemli özelliklerinden birisi olan günde 5 vakit namaz ile yükselişin manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajlarını yaşayarak Âlemlerin rabbinin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmak olmuştur. Paylaşma, dayanışma, sevgi, saygı ve güzel ahlak gibi değerlerle insani yükseliş için büyük bir fırsat olan Miraç Kandili, merhameti azalan kalplerin, yaratılmışların en şereflisi olma bilinci zayıflayan insanın yeniden dirilişi için en büyük imkân olduğunu bilmeliyiz. Bu kapsamda, dünyada her zaman ülkemizin yanında olduğu mazlumların, zalimlerin zulümlerine uğrayan Müslümanların yaşadığı bu dertlerden ve sıkıntılardan kurtulması için dua edelim. Dünyada kan, gözyaşı, işgal, yoksulluk ve sefaletin olmadığı bir dönemin inşası için çalışalım ve bunun için hep birlikte dua edelim”. Bu geceyi hep birlikte çok iyi bir şekilde değerlendirerek, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesini diliyorum. Milletimizin ve bütün İslam âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

TOK: YÜCE ALLAH, MİRAÇ KANDİLİ’Nİ İNŞALLAH KURTULUŞUMUZA VESİLE KILAR

MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, “Mübarek Miraç Kandili’nin feyiz ve bereketiyle yeryüzünü kuşatacağı bu gecenin, Müslümanların saadet ve selametine vesile olmasını diliyorum” dedi.

MHP İl Başkanı Tok, Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, mübarek gün ve gecelerin önemine işaret etti. Allah’ın, İslam’la şereflenmiş tüm inananlar için sayısız kurtuluş fırsatı sunduğunu anlatan MHP İl Başkanı Serkan Tok; Recep, Şaban ve Ramazan aylarının yanı sıra, bu ayları taçlandıran bütün kandillerin bu fırsatlardan olduğunu dile getirdi.

Özellikle Miraç Kandili’nin, insanın manevi yükselişini sembolize etmesi bakımından önemli olduğunu dile getiren Başkan Tok, “Allah, bizleri Miraç’ın hikmetinden, faziletinden, feyiz, lütuf ve bereketinden istifade edenlerden eylesin inşallah. Müslümanların birliğe, beraberliğe ve kardeşlik duygularını güçlendirip kenetlenmeye ihtiyacı var. Birlikte rahmet, ayrılıkta ise gazabın olduğuna inanmış ve bu hakikate iman etmiş bir millet olarak, Üç Aylar’ın ve dolayısıyla birbirinden mübarek kandillerin bizi birleştirmesi ve güçlendirmesi, şüphesiz öncelikli duamızdır. Âlemleri yaratan Allah, bu kutlu Miraç Kandili’ni inşallah kurtuluşumuza vesile kılar. Kandilin, şehrimize, ülkemize hayırlar getirmesi, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olması en büyük temennimizdir. Ülkemizde ve dünyada yaşanan üzücü olayların, acı ve gözyaşının yerini bu kutlu gün vesilesi ile barış ve huzurun almasını temenni ederim. Sağlık, barış ve huzur dilekleriyle halkımızın ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.”

 

 

TURAN: MİRAÇ, DÜNYA VE AHİRET SAADETİNE SONSUZ FIRSAT SUNMAKTADIR

Tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni tebrik eden Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Serdar Turan; “Bu mübarek gecenin derin bir iç yolculukla, insanlık âlemine yeni bir kapı açmamıza vesile olmasını diliyorum” dedi.

Miraç, Allah’ın Peygamberimizden başka hiç kimseye sunmadığı ilahî bir ihsan olduğunu belirten başkan Turan mesajında şu ifadelere yer verdi:“Miraç, sevgili peygamberimizin (SAV) , Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail’in (AS) rehberliğinde Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya ve oradan semaya, yüce âlemlere ve ilahi huzura yükselişidir, pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuktur. Miraç, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) in şahsında ‘İnsanlığa açılan sınırsız bir yükseliş ufku; varlığın özüne yolculuktur’ Miraç hadisesi bu anlamlarıyla hayata ışık tutmakta, dünya ve ahiret saadeti ekseninde sonsuz fırsatlar sunmaktadır. Tüm dünyada insanlığın bugün yaşamakta olduklarını ve dünya düzenini Miraç’ın ışığında yeniden değerlendirmeliyiz. Daha çok kazanmak hırsıyla maddeye hükmetmeye odaklanmış eğitim şekli ve bu amaçla eğitilmiş insanların kurduğu yeni dünya düzeni ve oluşturdukları hâkim medeniyet, insanı ilim ve teknolojide önemli bir noktaya getirmiş olsa da; iç âlemde yaratılan manevi boşluk sebebiyle insanı huzura, adalete, yardımlaşmaya, paylaşmaya, sevgiye muhtaç ve birbirinin kanını emen, canını alan süfli yaratıklara dönüştürmüştür. Müslüman olarak İslamın sunduğu kurtuluş mucizesine sahip olmamız sebebiyle bu batağın hayat bulmasında en büyük sorumluluk payı bizimdir. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin İslam âlemine, insanlığa ve hemşerilerime hayırlara vesile olmasını dilerim.”

 

KTO BAŞKANI GÜLSOY: MİRAÇ BİR YÜKSELİŞTİR

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Miraç Kandili dolaysıyla bir mesaj yayımladı.

Miraç gecesinin, Hz. Muhammed (S.A.V)’in bütün insanlığı temsilen, Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına geldiğini belirten Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Üç ayların başlangıcında idrak ettiğimiz Regaip Kandilinin ardından feyiz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandiline erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi insanların zihnine, ruhuna ve çevresine taşıyan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)’in hikmet dolu yolculuğu olan Miraç; tüm Müslümanlar için bir fırsat olup; ibadet, dua ve istiğfar ederek manevi duygularının arttığı mukaddes bir gecedir. Miraç bir yükseliştir. Bütün kötü duygulardan arınarak tertemiz bir kulluğa en yüce mertebeye ulaşmaktır. Miraç gibi böylesine önemli kutsal gün ve geceler, insanlara iman, ibadet ve ahlak bakımından kendine çeki düzen verme, yenileme, geleceğe ümitle bakma fırsatı vermektedir. Tüm dünyayı etkileyen Korona virüs salgınının ülkemizde de yayılma tehlikesine karşı Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışların ve ortaya çıkacak olumsuzlukların önüne geçmek için kandil gecesi cami ve mescitlerin kapalı tutulacağını bildirdi. Bu salgına karşı tedbirli olmamız gerekiyor. Bu mübarek günlerde evimizde kalarak dua edelim. Ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Kalplerimizi bulandıran haset, kin ve düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, kin ve nefret yerine, sevgi ve barış tohumlarının ekilmesine katkı sağlayalım. Bu duygu ve düşüncelerle bu önemli gecenin tüm insanlığa rahmet, sevgi, huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor, bütün üyelerimizin, hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyorum.”

 

KAYÜ REKTÖRÜ KARAMUSTAFA’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, yarın gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili vesilesiyle mesaj yayımladı.

Miraç gecesinin Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (S.A.V.)’in göğe yükseldiği gece olması sebebiyle oldukça önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, bu gecenin faziletine değindi. Rektör Karamustafa mesajına şöyle devam etti;

“İçerisinde bulunduğumuz üç aylarda Regaip Kandilinden sonra Miraç Kandili’ne de ulaşmanın sevinci ve heyecanı içerisindeyiz. Beş vakit namaz Miraç gecesinde farz kılınmıştır. Miraç gecesini bol dua ve ibadetle geçirmeliyiz. Özellikle, Çin Halk Cumhuriyeti’nde çıktıktan sonra tüm dünyayı saran ve hayatı kabusa çeviren Koronavirüs hastalığından tüm insanlığın kurtulması için bu gece daha çok dua etmeliyiz. Cenab-ı Allah, Miraç gecesi yapacağımız tüm ibadetleri kabul eylesin. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Miraç gecesinin tüm dünyaya sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.”

 

AKSOY: MİRAÇ, İNSANLIĞIN ÖNÜNE AÇILMIŞ SINIRSIZ BİR TERAKKİ UFKUDUR

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak "Türk-İslam âleminin mübarek Miraç Kandili’ni kutluyor, mübarek günlerin milletimizin birliğine ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç Gecesidir. Miraç bir yükseliştir. İnsanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Bu ulvi seyahat, mucizelerin en büyüğüdür. Miraç mucizesi, Kur'an-ı Kerim'de ayetlerle anlatılmış ve varlığı inkâr edilemeyecek bir şekilde ortaya konmuştur. Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram ‘dan Mescid-i Aksa’ya yolculuğunu ve Mecsid-i Aksa’da Allah (CC) ile buluşmasını ihtiva eden Miraç mucizesi bizlere insanın ilahi rıza ile nice üst derecelere ulaşabileceğini gösterdiği gibi mana âleminde yükselip, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten, her şeyin sahibi olan Yüce Allah’a bağlılıktan geçtiğini hatırlatmaktadır. Birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımızın olan bu günlerde, manevi günlerin önemi daha da fark edilmektedir. Bu mübarek günler birlik ve beraberliğimize vesile olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin ve Türk-İslam Âleminin mübarek Miraç Kandili’ni kutluyor, mübarek günlerin milletimizin birliğine, beraberliğine vesile olmasını diliyorum” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da