‘MİNİMAL İNVAZİF CERRAHİDEKİ YENİLİKLER’ SEMPOZYUMU

‘MİNİMAL İNVAZİF CERRAHİDEKİ YENİLİKLER’ SEMPOZYUMU

Prof. Dr. Erdoğan Sözüer: ”Cerrahideki yenilikler ile hastalarımıza daha faydalı olacağız”

Ulusal Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği’nin Kayseri’de düzenlediği ‘Minimal İnvazif Cerrahideki Yenilikler’ toplantısında konuşan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı ve Cerrahi Onkoloji Kanser Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Sözüer, ”Minimal invazif cerrahideki yenilikler ile hastalarımıza daha faydalı olacağız” dedi.

Türkiye genelinden birçok doktorun katılımıyla düzenlenen toplantının kapalı ameliyatlarda kullanılan teknolojik yenilikleri kapsadığını ve Türkiye’nin birçok noktasından doktorların karıldığını söyleyen Erdoğan Sözüer, burada öğrenilenler sayesinde hastalara daha faydalı hale gelineceğini ifade etti.

Toplantıda bilmedikleri teknikleri öğrenerek kendilerini geliştireceklerini söyleyen Sözüer, “Son yıllarda halk arasın da kapalı ameliyatlar diye bilinen laparoskopik cerrahi ameliyatları yapılıyor. Birçok ameliyat artık hastanın karnını açmadan yapılabiliyor. Ulusal laporoskopik ve endoskopik cerrahi derneğinin burada bölgesel toplantısını yapıyoruz ve ülkemizde hakikaten bu konuda duayen olan çok üst düzey öğretim üyelerinin bir araya gelmiş olduğu bir toplantı. İstanbul dan, Ankara dan, Malatya dan, Konya dan bir çok ilim yuvasından hocalarımız ve arkadaşlarımız buraya geldiler. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağız, bildiğimiz şeyleri tekrar edeceğiz, bilmediklerimizi öğreneceğiz ve bu toplantılar sonucunda kafamızda yeni ufuklar belirecek bu şekilde hastalarımıza daha faydalı olmanın yollarını arayacağız” dedi.


Haber Kaynak : İHA

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı