MİNİKLERE ´TAKAS PAZARI PROJESİ´ TAMAMLANDI

MİNİKLERE ´TAKAS PAZARI PROJESİ´ TAMAMLANDI

Talas Belediyesi´nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile...

   Talas Belediyesi´nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile her mahalledeki anaokulu öğrencilerinin geri dönüşüm bilinci oluşması için başlattığı ´takas pazarı´ projesi tamamlandı.
İlki Mevlana Mahallesindeki Namık Kemal Anaokulu´nda başlayıp sırasıyla Yavruvatan Anaokulu ve Mehmet Cemile Oğulcuklu Anaokulunda devam eden ´takas pazarı´ uygulamasının sonuncusu Yenidoğan Mahallesindeki TOKİ Şehit Osman Kirik Anaokulunda sona erdi.
Buradaki törende konuşan Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, "Talas´ta yavrularımıza şimdiden paylaşmayı öğretmek, kullanmadıkları eşyaları diğer arkadaşlarının kullanımına sunmak son derece önemli. Yarın büyüdüklerinde bu alışkanlıkları sayesinde daha güzel, temiz bir çevrede yaşamayı bizlere de sunacaklar, kendileri de yaşayacaklar." dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Talas Belediyesi olarak birçok faaliyet yapıyoruz ama en çok keyif aldığımız eğitim faaliyetleri. Çocuklarımız belki burada bilinçaltında bir şeyleri görüyorlar, belki geri dönüşümün ne demek olduğunu bilmiyorlar, ama paylaşmayı öğreniyorlar, tasarruf yapmayı öğreniyorlar. Bu, bizim olduğu kadar ülkemiz ekonomisi için de önemli. Çocuklarımıza güzel alışkanlıkları kazandırmalıyız. Bunu sadece ailelerin yapması mümkün değil. Bütün kurumlar olarak toplumca yapmalıyız." diye konuştu.
Bundan sonra sadece geri dönüşüm değil, tasarruf yapan da bir belediye olmanın gayreti içinde olacaklarını anlatan Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu: "Bunun için ilk adımı attık; Süleymanlı Mahallemizde 1 megavatlık güneş enerji santrali kuruyoruz. Belediyemizin bütün elektrik ihtiyacını gidereceğimiz gibi fazlasını da satacağız. Sizlerden su, elektrik ve temizlik gibi konularda bizlere yardımcı olmanızı rica ediyorum. Bu programın haricinde çocuklarımıza uygulamalı mobil otobüs içinde elektrik ve su kullanımıyla beraber tasarruf yapmayı da öğreteceğimiz projemiz hayata geçecek."
TOKİ Şehit Osman Kirik Anaokulu Müdürü Filiz Saylam ise, "Geçen hafta ´beyaz bayrağını´ yenilemiş bir okul olarak çevre temizliği ve geri dönüşümü çok önemsiyoruz. Talas Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız bu çalışmada minik ellerin paylaşımlarını görmek istedik" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ´takas pazarı´nın açılış kurdelesi kesildi. Pazarda minikler evlerinde kullanmadıkları eşyalarını isteyen arkadaşlarıyla değişti. Talas´ın büyük mahallelerindeki bir anaokulda gerçekleşen ´takas pazarı´nı artık diğer okullar kendi bünyelerinde yapabilecek.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor