MİMARLAR ODASI BAŞKANI VELİBAŞOĞLU

MİMARLAR ODASI BAŞKANI  VELİBAŞOĞLU

ULAŞIM MANTIĞI DAHA İYİ BİR ŞEKİLDE OLACAK”

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi tarafından 2. Düzenlenen ‘Kent tartışmaları' adlı etkinlik KCETAŞ konferans salonunda gerçekleştirildi. Etkinlik hakkında haber ekibimize bilgiler veren Mimarlar Odası Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Eda Velibasoğlu, kente sorumluluk anlayışıyla, ‘kent tartışmaları' adlı etkinliği başlattıklarını vurgulayarak, kent tartışmaların çalıştay ve sunumlarını kitap haline getirip Büyükşehir Belediyesine sunacaklarını ifade ederek, kent tartışmalarına yaklaşık 36 öğrenci katıldı. Öğrenciler şehrin belli noktalarında yaşıyor ve şehri kullanıyor. Bu kapsamda Kayseri özelinde yapılan ulaşım mantıkları nedir? Nasıl hatalar yapılıyor? Ve biz bundan nasıl etkileniyoruz? Gibi düşüncelerle halk olarak bunun daha iyi bir şekilde olabilmesi için neler yapabiliriz diye bir çalışma dizisi başlattık” değerlendirmesinde bulundu. 

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi tarafından ‘Kent tartışmaları 2' adlı etkinlik KCETAŞ konferans salonunda gerçekleştirildi. 3 gün boyunca çalıştay şeklinde devam eden etkinlik son gününde üniversite öğrencilerin sunumlarıyla noktalandı.

Haber ekibimize konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mimarlar Odası Kayseri Şübesi Yönetim Kurulu Başkanı Eda Velibasoğlu, kent tartışmaları bizim kente sorumluluk anlayışımızla başlattığımız bir etkinlikler serisidir. İlkini Şubat ayında yaptık. ikincisini ise 3 günlük bir çalıştay olarak planlamıştık. Çalıştaydan sonra sunumlarımızı gerçekleştirdik. Kent tartışmalar 2 etkinliğimizde ulaşım temaları alanında uzman arkadaşlarımızla beraber, kent içi ulaşımda yaşadığımız problemler, özellikle raylı sistem, güzergahlar ve kent benliğinin kişiler üzerindeki etkileriyle ilgili bir çalışma planladık. Bu çalışmanın devamında Kayseri özelinde yapılan ulaşım mantıkları nedir? Nasıl hatalar yapılıyor? Ve biz bundan nasıl etkileniyoruz? Gibi düşüncelerle halk olarak bunun daha iyi bir şekilde olabilmesi için neler yapabiliriz diye bir çalışma dizisi başlattık. Bununda ilk etabını gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Velibaşoğlu, kent tartışmaları 2'nin çalıştay ve sunumlarını kitap haline getirip Büyükşehir Belediyesine sunacaklarını ifade ederek, yaklaşık 36 öğrenci katıldı. Öğrenciler şehrin belli noktalarında yaşıyor ve şehri kullanıyor. Onların bu yapılan çalışmalarında hafızalarında nasıl kalıyor sunumlarla anlatılıyor. Bir sunumda ‘hızlı hayat yavaş ulaşım' gibi problemleri mutlaka Büyükşehir belediyesine ileteceğiz. Ulaşım dokusu, kentin, kent planının omurgasını, arazi kullanım kararlarını birbirine bağlayan ağı oluşturmaktadır. Günümüzde çoğu kent, ulaşım sistemlerine yönelik projeler üretmekte, rekabetçi süreçte var olmak isteyen kentlerin mekansal kalite göstergelerinden biri olarak algılanan bu projelerin özellikle son dönemdeki uygulamaları raylı sistem çalışmaları, battı-çıktı ve yonca tipi kavşak düzenlemeleri, alt-üst geçit gibi çözümler üzerine yoğunlaşmaktadır. Kayseri Kenti son dönemde ulaşım adına kısa ve uzun vadede değerlendirildiğinde önemli sonuçları olan benzer uygulamalar ile biçimlenmektedir. Kayseri gibi  ekonomik yönden hızla gelişen kentlerde ulaşım ve ulaşım planlamasının önemi giderek  artmaktadır. Bu nedenle Kent Tartışmaları etkinlik serisinin ikincisinde ana tema ulaşım olarak belirlenmiştir. Kent Tartışmaları ile yine konusunda uzman kişileri bir araya getirerek, kentlere dair ulaşım özelinde yaşanan gelişmeleri bilimsel bir platformda, objektif bakış açısıyla, toplumun her kesimini gözeterek değerlendirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da