MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI

HABERİ İZLE

     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Taner Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının açılış törenine katıldı.Yıldız, bütçeden milli eğitime ayrılan payın 87,5 milyar olduğunu ve bu oranın savunma sanayinden bile fazla olduğunu ifade etti.

    Açılış törenine Bakan Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Talas ve Kocasinan Kaymakamları, Melikgazi, Kocasinan ve Talas Belediye Başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Emniyet Müdürü ve protokole mensup kişiler karşıladı.

  İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu  yeni yapılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının 16 bin 400 öğretmen ve 283 bin öğrencinin eğitim ve öğretim faaliyetlerinde daha kaliteli ortamda hizmet vermesi adına önem taşıdığını belirtti.

Vali Orhan Düzgün de konuşmasında, eğitim hizmetlerinin her haneye ve hanedeki her bireye ulaşan bir hizmet olduğunu ifade ederek,  bu hizmeti sunan yöneticilerin, eğitimcilerin sağlıklı ve ferah ortamlarda bu hizmetleri gerçekleştirebilmeleri adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni binasının, eğitim-öğretim seviyesinin artırılmasında önemli bir fonksiyonu ifa edeceğini söyledi.

Kayseri'de eğitim ve öğretim hizmetlerinin yerine getirilmesinde, özellikle derslik sayısının artırılmasında son 10-12 yıldır çok ciddi yatırımlar gerçekleştiğini ve yaklaşık 400 milyon lira civarında bir yatırım yapıldığını kaydeden Vali Düzgün, ildeki derslik sayısının yüzde 60 oranında bir artış ile 6 bin 500'den 10 bin 150'ye ulaştığını söyledi.

Derslik başına düşen öğrenci sayısının da 27'ye kadar düştüğünü hatırlatan Vali Düzgün, Eskiden 50 – 60 kişilik sınıflarda eğitim yapıldığını, 2 kişilik sıralara 3 öğrencinin oturduğunu düşünürsek, derslik başına 27'ye düşen sınıf mevcudu ilimizde eğitim-öğretim hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi adına son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Kayseri'de kamu yatırımlarının yanında hayırseverlerin de eğitim ve öğretime ciddi katkı sağladığını belirten Vali Düzgün, son 10-12 yıl içinde hayırseverler tarafından eğitime 200 milyon liralık bir yardım yapıldığını dile getirdi.Eğitim alanında yapılan yatırımların sadece bina yapımı olmadığını vurgulayan Vali Düzgün, şöyle devam etti:

Devletimiz, hükümetimiz tarafından eğitim alanında yapılan hizmetler sadece bina yapımı değil, aynı zamanda öğrencilerimizin kitap ihtiyacının karşılanması, onların sağlıklı bir şekilde gelişiminin sağlanması amacıyla günlük süt verilmesi gibi birtakım destekler de yine devletimiz tarafından sağlanmaktadır. Bu çerçevede son 10 yılda 33 milyon adet kitap da öğrencilerimize dağıtılmıştır. ”

Bakan  Yıldız, burada yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni binasının Kayseri'ye yakışır bir bina olduğunu söyleyerek, Kayseri halkına ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Büyüyen Kayseri'nin mutlaka büyüyen eğitim camiası da olacağını dile getiren Bakan  Yıldız, bütçeden milli eğitime ayrılan payın 87,5 milyar olduğunu ve bu oranın savunma sanayinden bile fazla olduğunu ifade etti. Yıldız şöyle konuştu

Medeniyet yarışında eğitim, kültür olmadan herhangi bir ekonomik büyümenin çok fazla katkı sağlayamayacağının altını çizen Bakan Yıldız, okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesi ve sınıf başına düşen öğrenci sayısının ideal seviyelere getirilmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü anlattı.Bakan Yıldız, kamu ve özel sektörün yaptığı yatırımlar sonucu Ankara, İstanbul ve İzmir'den sonra en fazla üniversiteye sahip olan Kayseri'nin bir üniversite şehri olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: Türkiye İstatistik Kurumu'nun rakamlarına göre Türkiye'deki okuma oranı çok düşük. Günde 6 saat televizyon izleyen, 3 saat internete giren ama 1 dakika ortalama kitap okuyan bir ülke haline geldik. Avrupa'daki yüzde 21 civarında kitap okuma oranının Türkiye'de bindelerle ölçüldüğünü söylersek çok daha fazla yapacak işimizin olduğunu hep beraber anlarız. Toplam nüfusu 7 milyon olan Azerbaycan'ın kitapları ortalama 100 bin tirajla basılırken Türkiye'de bu 3 bin civarındadır. Japonya'da 4,2 milyar adet kitap basılıyor her yıl, Türkiye'de bu 23 milyon adet. Kitap okuyanlar üretebilirler, kitap okuma alışkanlığımızı geliştirmemiz lazım. Bu yüzden siz değerli öğretmenlerimize, bu manada öğrencilerimize hatta kendimize tavsiye edeceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum. Yeni Milli Eğitim Müdürlüğü binamızın da bu anlamda sadece görünürlüğü ile değil, muhteviyatı ile de eğitim ve öğretim hizmetlerini gerçekleştirmesi gerekir.”

Konuşmalarının ardından Bakan Yıldız, Vali Düzgün ve protokole mensup kişiler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının açılışını gerçekleştirerek, binada incelemelerde bulundular.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”