MİLLİ SAVUNMA BAKANI CANİKLİ,

MİLLİ SAVUNMA BAKANI CANİKLİ,

?HEM MÜTTEFİKLİK HEM TERÖRE DESTEK BİR ARADA OLAMAZ?

Hava  Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yakın zamanda giren yeni nesil ulaştırma uçağı A-400 M Uçağı Bakım Kabiliyeti Kazanım Töreni  Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli  ve  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin iştirakleriyle Kayseri 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü´nde gerçekleştirildi?  Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli  törende yaptığı konuşmada projede emeği geçenlere şükranlarını sunup ?Türkiye toprak bütünlüğü için bedeli ne olura olsun güvenliği tehlikeye düşüren yapıları bertaraf etmek için mücadele edecektir. Hem müttefiklik hem de teröre destek vermek bir arada olamaz. Kim gelirse gelsin bu tehlike bertaraf edilecektir. Doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir ülkenin terör örgütüne destek vermemesi lazım? ifadesini  kullandı?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yakın zamanda giren yeni nesil ulaştırma uçağı A- 400M uçaklarının bakımı, ilk kez Kayseri 2´nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü´nde Airbus Türkiye´nin desteği ile gerçekleştirildi?

Bakımların Türkiye´de yapılmasıyla daha önce yurt dışına ödenen uçak başına ortalama 900 bin euronun milli bütçede kalmasının sağlandığı belirtildi. Kayseri 2`nci Hava İkmal Bakım Merkezi Fasbat tesislerindeki törene Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin yanı sıra   Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Garnizon ve 2`nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Tuğgeneral Hv. Plt. Ercan Teke, yüksek rütbeli subaylar, Milli Savunma Bakanlığı`nın üst düzey yöneticileri ve Airbus firması yöneticileri ile Kayseri protokolü katıldı.                                                                                     

Buna göre, daha önce yurt dışında yapılan uçakların bakımı Türkiye´de de yapılabilecek ve aynı zamanda  yurt dışına ödenen uçak başına ortalama 900 bin euro da milli bütçede kalacak. Bu çalışma ile yurt dışında ortalama 6 ay süren bakımın 2 aydan daha kısa sürede tamamlanarak uçakların harekât etkinliğine katkı sağlandığı ifade edildi. 2´nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü´nün bu başarısı ile bundan sonraki süreçte üretimi tamamlanmış uçakların konfigürasyonunun güncellenmesi kabiliyetinin de kazanılabileceği ve bu konuda Airbus firması ile ortak çalışma yapılması konusunda da görüş alışverişinde bulunulup, bazı incelemelerin de yapıldığı kaydedildi.   

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bugün yine Hava Kuvvetlerimizin gücüne güç katıldı. Her gün yeni bir başarıya şahit oluyoruz. A400M uçağının bakımlarını yaparak bu hale getiren yetkililere teşekkür ediyorum. Üzerinde yaşadığımız bu Anadolu coğrafyası en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Bu coğrafya son dönemde mazlumların sığınma bölgesi olmuştur. Ne kadar mazlum insan varsa bu coğrafyaya gelmiş, burada birlikte güçlü olmuşuz. Hayatımızı devam ettiriyoruz. Bu coğrafya zayıf devlet kaldırmıyor. Gençliğimizde okuduğumuz kitaplarda ağabeylerimiz bize, 3 tarafımız denizlerle 4 tarafımız da düşmanlarla çevrilidir. Görüyoruz ki 4 tarafı çevrili düşmanlar bile az geliyor. Çok uzak coğrafyalardan bile geliyorlar. Şimdi ülkemizin güneyinde kilometrelerce öteden gelen ülkeler var. Niye buradasınız? Sanki orada aklımızla alay eder gibi birtakım cevaplar veriliyor. İşte orada IŞİD vardı onun için geldik diyorlar, sanki biz de inandık. Bunlar gittikleri hiçbir yere huzur getirmediler. Kan, gözyaşı ve ayırımcılık getirdiler" diye konuştu.

Milli  Savunma Bakanı  Nutrettin Canikli´de  sorunun Türkiye`nin dostlarının terör örgütleri ile görüntü vermesi olduğunu vurgulayıp "Buradaki sorun dostlarımızın terör örgütleri ile görüntü vermesidir. Bunun sürdürülebilir olmadığını ifade etmek istiyorum. Terör örgütü olan bir yapıyla ne amaçla olursa olsun ittifak edemezsiniz. En temel insan haklarını, değerlerini bu yola ihlal ediyorsunuz. Beklentimiz bütün dünyadan ve müttefiklerimizin bugüne kadar terör örgütlerine verdikleri desteği sonlandırmaları, ortaklığı bitirmeleri, silah ve mühimmatları da toplamalarıdır. Onun dışında bir çözüm mümkün değildir. Türkiye toprak bütünlüğü için bedeli ne olura olsun güvenliği tehlikeye düşüren yapıları bertaraf etmek için mücadele edecektir. O terörist yapıları ortadan kaldırmak zorundayız. Terör örgütleri ile iş tutanlar da mazlum milletleri karşısına almış olur. Artık müttefiklerimizin bu terör örgütlerinden kurtulma durumuna gelmesi gerekir. Bu konuda Türkiye elinden ne geliyorsa yapacaktır. Bu konuda hamle yapmada güçlük çekiliyorsa bu konuda o adımları biz atmada yardımcı oluruz. Hem müttefiklik hem de teröre destek vermek bir arada olamaz. Kim gelirse gelsin bu tehlike bertaraf edilecektir. Doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir ülkenin terör örgütüne destek vermemesi lazım. Destek verse bile hiçbir şey değişmeyecektir. Suriye rejiminin Afrin`e girdiği ile ilgili iddialar var. Suriye rejiminin sonucu değiştirme kapasitesi yoktur. Terörün yanında kim olursa o da bizim hedefimiz olacaktır. Sorumlu aranacaksa senin teröristin yanında ne işi vardı dememiz gerekir. Teröre destek veren gruplar bizim hedefimiz haline gelecektir.? Şeklinde konuştu?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"