MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ AÇILDI

MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ AÇILDI

YAPIMINA 11 MİLYON TL HARCANDI

Restorasyonu yapılan Tarihi Kayseri Lisesi Milli Mücadele ve Eğitim Müzesine dönüştürüldü. Müzenin açılış törenine Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki´de katıldı.
Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´nin açılışına Vali Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi kaymakamı Erkaya Yırık, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye başkanı Doğan Ekici, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Etüt ve projeler daire başkanı Hamdi Elcüman projenin 3 yıldan fazla süren bir çalışma olduğunu belirterek çalışma hakkında şu bilgileri verdi. Milli eğitim bakanlığı ile yaptığımız protokol kapsamında önce D blok olarak adlandırılan ve tarihi lise binasının arkasında yer alan fiziki imkanları yetersiz ve depreme dayanıksız olan yapıyı kaldırıp yerine Anadolu lisesi standartlarında okul binası konferans salonu ve spor salonu inşa ettik. Yine C blok olarak adlandırılan derslik binasının içerisinde yaptığımız tadilatlarla lisenin seviyesini yükselttik, akıllı tahta sistemine uyumlu modern derslikler ve laboratuarlar oluşturduk. Okul bahçesinde yaptığımız düzenleme ile de bahçeyi tarihi dokuya yaraşır bir hale getirdik. Yapılan çalışmalar sonunda Kayseri lisesi milli mücadele müzesine dönüştürülerek herkesin ziyaretine açılmıştır.Yeni derslik yapımı ve restorasyon ve müze çalışmalarına belediyemiz tarafından 11 milyon TL harcanmıştır.
Taş mektep mezunlar derneği başkanı Fevzi Önder de Kayseri Lisesi´nin hayatın her alanında çok önemli insanlar yetiştirdiğine dikkat çekti. Taş mektep mezunlarını en büyük korkusu okulumuzun zamana yenik düşmesiydi fakat değerli belediye başkanların bu konuya hassasiyet göstererek okulumuzu kurtarmışlardır artık taş mektebimiz ebediyete kadar misyonunu sürdürecektir dedi.
Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Çelik´de başkanlıktaki öncelikli hedefinin kendisinden önceki dönemde başlatılan projeleri bitirmek olduğunu dile getirdi ve bu çerçevede Mehmet Özhaseki´nin başkanlığı döneminde başlatılan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´ni tamamladıklarını söyledi. Milli Mücadele Müzesi ile sezonun ilk açılışını yaptıklarını vurgulayan Başkan Çelik, önümüzdeki günlerde pek çok projeyi hizmete açacaklarını dile getirdi. Tarihi binanın müzeye dönüşmesinin evrelerini de açıklayan Başkan Çelik, "Osmanlı döneminin son mimari eserlerinden böyle güzel bir binanın gözümüzün önünden silinip gitmesine gönlümüz razı olmazdı. Şehri marka şehir haline getirecekseniz aslolan kültürel tarihi gelecek nesillere aktarmaktır. Bu yüzden asırlık bir yapıyı onararak önemli bir işlev yükledik" dedi. Müzenin iki temadan oluştuğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Milli Mücadele temasında o dönemde Kayseri´nin yaptığı fedakarlıklar yer alıyor. Eğitim temasında ise okulun eğitiminde kullanılan cihazlar bulunuyor" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki´de kendisi döneminde başlatılan projeleri sonuna kadar takip ederek tamamlayan Başkan Mustafa Çelik´e teşekkür etti ve "Allah daha nice güzel açılışlar nasip etsin" dedi. Pek çok tarihi eserin bugüne kadar bilgisizlik nedeniyle yıkıldığını ifade eden Özhaseki, şöyle konuştu. "Elimizde kalan tarihi eserleri ayağa kaldırmak, fonksiyon vermek ve geleceğe taşımak bize düşen borçtur" diye konuştu. Kayseri Lisesi son sınıf öğrencilerinin 16-17 yaşında vatan için şehit düştüklerini ve bir toprak parçasının kolay kolay vatan olmadığını vurgulayan Mehmet Özhaseki, son dönemde süren terörle mücadele konusuna da değindi. Terörün arkasında dış güçlerin olduğunu belirten Özhaseki, "Sık sık o bölgede bulunuyorum. Dünyada böyle adi bir örgüt yok. Kuran-ı Kerim´e bile bomba düzeneği bağlayarak yere bırakıyorlar. Allah´ın izniyle bunlar bitecek" dedi.
Vali Orhan Düzgün de konuşmasında Kayseri´nin sadece ticaret ve sanayi şehri olmadığını, aynı zamanda bir kültür ve tarih kenti olduğunu söyledi. Kayseri Lisesi son sınıf öğrencilerinin Sakarya Harbinde bu toprakların Müslüman Türk toprağı olarak kalması için şehit düştüklerini hatırlatan Vali Düzgün, aynı zamanda Kayseri Lisesi´nin iki Cumhurbaşkanı başta olmak üzere önemli devlet adamları yetiştirmiş bir okul olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından Taş Mektep Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder, Vali Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Müzenin açılışı yapıldı.
HABER:SÜLEYMAN ERDOĞAN



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı