MİLLİ EĞİTİM AÇIKLADI

MİLLİ EĞİTİM AÇIKLADI

?KAPANAN OKULLARIN ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR OLMAYACAK?

; Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü´yle ilişkili olduğu gerekçesiyle ilimizde faaliyetine son verilen 22 ilk ve orta dereceli okulda eğitim gören öğrencilerin akıbeti belirsizliğini korurken, Milli Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu haber merkezimize yaptığı değerlendirmede ?Bu okullardaki öğrenciler ya özel ya da devlet okullarında eğitimlerine devam eder. Her çocuk masumdur ve her çocuğun eğitim hakkı vardır? ifadesini kullandı?
15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ-PDY terör örgütü bağlantılı cuntacı bir grup askerin ülkemizin demokratik hukuk düzenine ve kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişine yönelik olarak gerçekleştirdiği ve milletin iradesi ile bertaraf edilen darbe girişiminin ardından 23 Temmuz Cumartesi günü Resmi Gazetede yayınlanan olağanüstü hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname ile ilimizde kapatılan 22 ilk ve orta dereceli okulda eğitim gören ve sayılıları 6 bine yaklaşan öğrencinin akıbeti ile ilgili belirsizlik devam ederken, öğrenci ve velilerin endişeli bekleyişi sürüyor?
Yurt genelinde bu okullarda eğitim gören 138 bin öğrencinin eğitimlerine Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı okullarda devam edeceğini ifade eden Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ?Okullarda 138 bin öğrenci eğitim görmekte idi. MEB olarak bu öğrencilerin, hükümetimiz farklı bir karara verinceye kadar MEB okullarına nakilleri ile ilgili düzenlemeleri yaptık. Bunlar, MEB´in okullarına devam edecekler. Hiçbir çocuk, öğrenci teröristlerin okullarında mahkum bırakılmayacak? değerlendirmesinde bulunuyorlar?
Konu ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu haber ekibimize telefon marifeti ile yaptığı bilgilendirmede?Veliler okul durumuyla ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden bilgi alabilirler. Bu süreçte bakanlığın kapanacağını duyurduğu hiçbir okuldaki çocuk ortada kalmaz. Bu okullardaki öğrenciler ya özel ya da devlet okullarında eğitimlerine devam eder. Her çocuk masumdur ve her çocuğun eğitim hakkı vardır. Bu okullar devlet okulu kimliği kazandılar ve artık Milli Eğitim eli ile yönetilecekler. Bu okullarda kalmak istemeyen öğrencilerimiz okula giriş puanına göre istediği özel ve devlet okuluna kontenjan sınırlaması yapılmaksızın naklini aldırabilir.? İfadesini kullnadı
HABER: C.ÜSTEN



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı