MİLLETVEKİLİ SÖZÜ

MİLLETVEKİLİ SÖZÜ

İSMAİL TAMER'DEN ECZACILARA MİLLETVEKİLİ SÖZÜ- AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Eczacılar Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş'a, eczacıların sıkıntılarını çözmek için söz verdi. Tamer, Ulutaş'a sorunların çözümü için sokaklara dökülmekten

Hafta sonunu Kayseri'de geçiren AK Parti milletvekilleri Eczacılar Odası'na ziyarette bulundu. AK Parti Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer ile AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz ve partililerin bulunduğu ziyarette eczacıların ilaç sıkıntısı gündeme geldi.

Eczacılar Odası Kayseri Şubesi Başkanı Oğuzhan Ulutaş, mevut protokolde eczacılar a bir takım dayatmaların olduğunu ve bu sorunun çözülmesini istediklerini söyledi. Sorunların çözümü için milletvekillerine bir dosya sunan Ulutaş, “Mevcut protokolün bize bir takım dayatmaları var. Suçluyla, kusurluyu ayıralım. Mesleğimizde kusurlu hareket edenler var ama kusurlu hareket eden herkes suçlu değil. Sayın Başbakanımızdan biz protokolle ilgili genel kurulumuzda bürokratların önünde bize vermiş olduğu sözler vardı ama söz vermesine rağmen bunların yerine getirilmemesi bizi üzüyor. Açıkçası bizim genel kurulumuzda Sayın Bakanımız çıktı mevcut sorunlara çözüm bulacağını söyledi. Bunun artık harekete geçmesini ve Türk Eczacılar Birliği ile Hükümet arasında, ilaç sıkıntısı gibi protokol krizlerinin çıkmasını istemiyoruz.” diye konuştu.

Ulutaş, protokol krizinin çözümü için, SGK arada olmaksızın karşılıklı kurumların önce aralarında anlaşıp, üst düzey sorunları da Bakanlığa bırakma önerisinde bulundu. Ulutaş, bunun yanı sırai eczacılar olarak en büyük sorunlarının kurum iskontoları tahsilatı olduğunu da vurguladı. Tahsilatların ivedilikle eczacıların üzerinden alınmasını istediklerini belirten Ulutaş “Elbetteki firmalar devletle iskonto yapacaktır ama bunun bizim faturalarımız kullanılmadan başka bir yöntemle yapılmasını arzu ediyoruz.” dedi.

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer de iskonto adaletsizliği konusunda üzerine düşeni yapacakları konusunda söz verdi. Tamer sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çalışma Bakanlığı nezdinde sağlık ile ilgili konularda birlikte hareket ediyoruz. Bu komisyona sizleri davet ederek, orada problemlerinizi sizin ağzınızda da dinleme fırsatını yaratırız. Onun haricinde daha önce yapmış olduğumuz çalışmalarda olduğu gibi yine sizlerle birlikte hareket ederek bu sıkıntıları ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz. İyi niyetli olduğunuzu biliyorum. Hiçbir hakkın sokaklara dökülerek alınamayacağını biliyoruz. Yine sağduyuyu bozmadan devam edeceğimize inanıyorum. Hepinize başarılar diliyoruz. Problemler olacaktır ama çözümü de bizde. Sizlere yardımcı olacağız.”



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik