MİLLETVEKİLİ ÖKSÜZKAYA VE TAMER İPEK YOLU FESTİVALİNE KATILDI

MİLLETVEKİLİ ÖKSÜZKAYA VE TAMER İPEK YOLU FESTİVALİNE KATILDI

Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, ABD Texas Eyaleti Houston Şehrinde düzenlenen İpekyolu festivaline katıldı. Öksüzkaya, “Türkiye’nin denizaşırı ülkelerde böylesine ihtişamlı bir şekilde tanıtılmasını görmek bizleri çok gururlandırdı.̶

Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer’inde katıldığı festivalde Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye'den el sanatı ustaları, ressamlar, yemek kültürünü tanıtmak için beklenen yaklaşık 50 bin izleyici için çeşitli etkinlikler düzenlediler.
Çin'den başlayarak, Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa'ya kadar uzanan, sadece tüccarların değil, aynı zamanda, doğudan batıya ve batıdan doğuya bilgelerin, orduların, fikirlerin, dinlerin ve kültürlerin yolu olan İpekyolu'nun ismini verdiği İpekyolu Festivali, Türk Dünyası'nın kültürel zenginliklerini ABD’ye taşıdı.
İpekyolu Festivali (Silk Road Fest)'nde Türkiye'nin ve Bağımsız Türk Cumhuriyetleri'nin gelenek göreneklerini yansıtan el sanatlarını, yöresel halk danslarını, müziklerini ve daha birçok detayı gezen ziyaretçiler, hiç görmedikleri bir ambiyansı yaşayarak, unutamayacakları bir gün geçirdiler.
Festivale Türkiye'den de 20'ye yakın milletvekili, belediye başkanları, Texas Eyletinde bürosu bulunan ülkelerin 50'ye yakın konsolos ve büyükelçileri katıldı.


Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü