MİLLETVEKİLİ HÜLYA NERGİS, ZİRAAT ODALARI BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

MİLLETVEKİLİ HÜLYA NERGİS, ZİRAAT ODALARI BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

PROJE VE SORUNLARI DİNLEDİ

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ilimizde faaliyet gösteren Ziraat Odalarının Başkanlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ki makam odasında ağırlayarak bir süre görüştü. Vekil Nergis görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede “Çiftçilerimizin Ziraat Bankasından kullandıkları kredilerin tümü için %9 faiz oranı ile 5 yıla kadar uzun vadeli olarak yeniden yapılandırabilecektir. Böylelikle çiftçilerimizin önünün açılabileceği bir süreç sağlanmış olacaktır” ifadesini kullandı.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ilimizde faaliyet gösteren Ziraat Odalarının Başkanlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ki makam odasında ağırlayarak bir süre görüştü. Vekil Nergis’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ki makam odasında gerçekleşen ziyarete Kocasinan, Melikgazi, Akkışla, Develi, İncesu, Felahiye, Tomarza, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Bünyan, Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanları iştirak etti. Bölgede yaşanan sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulunulan ziyarette mevcuttayürütülen projelerin tamamlanması ve genel sorunlar ile alakalı konular mercek altına alınırken Vekil Nergis yaptığı değerlendirmede “ Oda başkanlarımızın 13 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirdikleri ziyarette dile getirdikleri; İlimizdeki çiftçilerimizin yaşadıkları rekolte düşüklüğü, doğal afetlerden etkilenme ve ekonomik sebeplerle oluşan mağduriyetler gibi konularda sürekli çözüm arayışında bulunarak bu kapsamda bölge Vekillerimiz ile birlikte Tarım Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa AKSU, Tarım Bakanımız Sayın Bekir PAKDEMİRLİ ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız Sayın Nurettin NEBATİ nezdinde görüşmeler yapmış, bölgedeki çiftçilerimizin sorunlarını gündeme getirerek, çözüm arayışı için gayret sarf ettik.

Ayrıca DSİ Genel Müdürlüğünde devam etmekte olan sulama projeleri ile alakalı da türlü görüşmeler yaparak ilimizi çiftçilerinin faydası için çaba gösterdik.

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat ALBAYRAK’ın yaptığı açıklama bütün bu çabaların sonucu olarak beklenenmüjde çiftçilerimize ulaştırdı. Zira Tarımsal Kredilerdeki faiz indirimi müjdeli bir gelişme oldu. Ziraat Bankasında %9’a kadar düşen kredilerdeki faiz desteği oranı değiştirilmiş ve resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Hayvancılıkta kullandırılan kredi limitleri arttırılmış. Doğal afetlerden etkilenen veya ekonomik sebeplerden dolayı kredi geri ödemelerinde sorun yaşayan tüm tarımsal faaliyetleri devam eden üreticilerimize yapılandırma imkanı getirilmiştir. Çiftçilerimizin Ziraat Bankasından kullandıkları kredilerin tümü için, %9 faiz oranı ile 5 yıla kadar uzun vadeli olarak yeniden yapılandırabilecektir. Böylelikle çiftçilerimizin önünün açılabileceği bir süreç sağlanmış olacaktır” ifadelerini kullandı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı