MHP´NİN HOCASI MUSTAFA ÖZTÜRK:

MHP´NİN HOCASI MUSTAFA ÖZTÜRK:

?MHP, AKP´YE ÇALIŞTI?


Bilgi Yurdu Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, 21 Aralık 2015´te iki yüz kadar isimle birlikte MHP´ye olağanüstü kurultay çağrısı yapmış ve Kayseri´nin gündemine oturmuştu. Öztürk, bu kez haber ekibimize yaptığı özel röportajda yine çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Öztürk, MHP´nin 7 Haziran seçimlerinde koalisyona hayır demesinin AK Parti´nin tekrar iktidara gelmesinde önemli olduğunun altını çizerek, ?Sanki MHP, AKP´ye hizmet etmiş gibi bir durum ortaya çıktı. MHP, AKP´yi yeniden iktidara getirdi? diye konuştu.
Yıllarca Ülkücü Hareketin içinde bulunmuş, Milliyetçi Hareket Partisi´nin kuruluşundan bu yana partiye hizmet etmiş bir kişi olan Bilgi Yurdu Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, haber ekibimize özel açıklamalarda bulundu. Öztürk, MHP´nin demokratik bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak, tüzüğün değişmesi çağrısını yineledi.
7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimlerinde MHP´nin geldiği durumu değerlendiren Öztürk, Devlet Bahçeli´nin, ?Türkiye´nin bugünkü sıkıntılı durumunda iktidar ortağı olmaya, koalisyonda yer almaya varız´ demesi gerekirken, bunun tam tersini söyledi. Sanki MHP, AKP´ye hizmet etmiş gibi bir durum ortaya çıktı.? Diyerek şöyle konuştu; ?Bütün ülkücüler, her seçimde yenilmiş olmaktan dolayı acı çekiyoruz. 7 Haziranda az çok bir başarı sağlandı. Türk milliyetçileri için yeterli bir başarı değildi ama bir başarı sağlandı olarak kabul edelim. Çünkü AKP iktidarı kaybetti. Tek başına iktidar olma olanağı ortadan kalktı. Türk halkı AKP´yi iktidardan düşürdü 7 Haziran´da. Ondan sonra tekrar erken seçim dediler. Bundan sonra MHP´de yaşanan olaylar AKP´yi yeniden iktidar yaptı. Bir koalisyon oluşabilirdi. Bir hükümet çıkabilirdi oradan. Bunun için uğraşılabilinirdi. MHP hadi erken seçime dememesi gerekirdi bana göre. ?Biz bütün koalisyon hareketlerinde varız, Türkiye´nin bugünkü sıkıntılı durumunda iktidar ortağı olmaya, koalisyonda yer almaya varız´ demesi gerekirdi bana göre. Bunun tam tersini söyledi. Bu yüzden ?Hayır? kavramı, kelimesi Devlet Bahçeli ile anılmaya başlandı. Belki de Devlet Bahçeli niçin ?Hayır´ dediğini iyi anlatamadı halkımıza. Buna neden hayır dediğini Devlet Bey´in tek tek ortaya koyması gerekirdi. Bazı açıklamalar yapıldı ama kamuoyuna iyi anlatılamadı, eksik kaldı. Ama günümüzde görünen gerçek nedir? MHP´nin 7 Haziran´daki 80 milletvekilinden yarısını kaybetmiş olması ve 2 milyona yakın oyu da kaybetmiş olmasıdır. Bu 2 milyona yakın oy AKP´ye gidince, AKP büyük bir gelişme gösterdi. Sanki MHP, AKP´ye hizmet etmiş gibi bir durum ortaya çıktı. MHP; ?Haydi Seçime? demeden önce, ?Türkiye´nin bu sıkıntılı günlerde Koalisyon´da yer almaya hazırım? demesi gerekirdi. Yani koalisyonu engelleyen değil, koalisyona hazır bir görüntü çizseydi MHP herhalde vatandaşımızın sempatisi MHP üzerinde yoğunlaşabilirdi.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı