MHP MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR PKK OPERASYONLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

MHP MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR PKK OPERASYONLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

“PKK’NIN KÖKÜ KAZINIYOR, BİN 861 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik yurt içinde çok sayıda operasyon düzenlenmekte olduğunu ve bu operasyonların kararlılıkla devam ettiğini belirterek konuyu Meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya“Teröristlerden kaç tanesi Silahlı insansız hava araçları vasıtasıyla etkisiz hale getirilmiştir?”diye sordu.

2018-2019 yılları arasında bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik hangi operasyonların düzenlendiğini sorgulayan Milletvekili Özdemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltmişti: “Bu operasyonlarda kaç terörist etkisiz hale getirilmiştir? Kaç tanesi teslim olmuştur? Operasyonlar sonrasında ele geçirilen silah sayısı ve türevleri nedir? Aynı kapsamda terör örgütü PKK tarafından barınma, yaşam malzemesi saklama, ikmal ve lojistik için kullanılan kaç mağara veya diğer alanlar tespit edilip, imha edilmiştir? Teröristlerden kaç tanesi Silahlı insansız hava araçları vasıtasıyla etkisiz hale getirilmiştir?”

İç İşleri Bakanlığınca MHP Özdemir’in soru önergesine verilen cevapta “İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonları kapsamında; 2018 ve 2019 yıllarında bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen 228.645 (2018 yılı 103.186, 2019 yılı 125.459) küçük ve orta çaplı operasyonlar ile büyük çaplı Kıran (11 adet) operasyonları gerçekleştirilmiştir. Operasyonlarda; 1.861 terörist etkisiz hale getirilmiş (1.147'si ölü, 457'si sağ olarak ele geçirilmiş, 256 terörist ise teslim olmuştur), 1.850 adet piyade tüfeği, 77 adet keskin nişancı tüfeği, 93 adet makinalı tüfek, 108 adet roketatar, 8 adet bombaatar, 25 adet lav silahı, 35 adet güdümlü füze, 15 adet havan, 22 adet uçaksavar, 876 adet tabanca ve 4.119 adet av tüfeği ele geçirilmiş olup, terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen 3.173 sığınak, mağara, barınak ve depo imha edilmiştir.” bilgisi yer aldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı